![]() |
![]() |
![]() |
|
|
miklop píše:Nazdar, jsem samouk a potřeboval bych vědet jaké jsou nejčastější zlozvyky při hraní na kytaře, abych věděl čemu se mám vyvarovat
Trao píše:zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
jestliže hraješ něco jinak než ostatní, nemusí to být nutně zlozvyk...
tak jsem si zafilozofoval a teď vážně:
levá ruka
neprolamovat prsty: měly by jít pokud možno kolmo na strunu, spoustě lidí se prohne poslední článek prstu
palec si dej jak chceš, ale musí ti znít tón a přehazování prstů by mělo bejt bez námahy...
nezvykej si hrát třeba jenom dvěma prstama (nejčastější - ukazovák a prsteník furt dokola)
pravá: hraj zápěstím, netahej to loktem
při vybrnkávání trsátkem si můžeš klidně opřít malíček (klidně i s prsteníčkem) o desku
kombinuj oba typy úhozů (nahoru, dolů)
další dobrý rady klidně ponechám na ostatních, takhle obecně je to fakt docela fuška...
Trao píše:zlozvyk je všechno to, co tě nějakým způsobem omezuje v hraní (rychlost, čistota tónu, plynulost atd.)
jestliže hraješ něco jinak než ostatní, nemusí to být nutně zlozvyk...
tak jsem si zafilozofoval a teď vážně:
levá ruka
neprolamovat prsty: měly by jít pokud možno kolmo na strunu, spoustě lidí se prohne poslední článek prstu
palec si dej jak chceš, ale musí ti znít tón a přehazování prstů by mělo bejt bez námahy...
nezvykej si hrát třeba jenom dvěma prstama (nejčastější - ukazovák a prsteník furt dokola)
pravá: hraj zápěstím, netahej to loktem
při vybrnkávání trsátkem si můžeš klidně opřít malíček (klidně i s prsteníčkem) o desku
kombinuj oba typy úhozů (nahoru, dolů)
další dobrý rady klidně ponechám na ostatních, takhle obecně je to fakt docela fuška...

Popin píše:já třeba když hraju akord D ten jak se u něj nemá hrát nejtlustší struna tak jí tam stejně hraju,pak prolamuju prsty,pravidla pravý ruky mi taky nic neříkaj prostě do toho mlátim jak umim asem spokojenej
Popin píše:jo určitě sou

Dark Axel píše:no, vzhledem k tomu, že u D nemáš hrát 2 struny a hraješ je, je to dost hustý
Dark Axel píše:no, vzhledem k tomu, že u D nemáš hrát 2 struny a hraješ je, je to dost hustý

Zpět na Hraní na kytaru, tabulatury
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků