Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Digitální piano ke studiu hudby 25 - 35 tisíc

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...

Digitální piano ke studiu hudby 25 - 35 tisíc

Příspěvekod cermfi » 25.05.2011 22:42

Dobrý den,
obracím se na vás s velikou prosbou. Rozhodl jsem se studovat konzervatoř - obor Klavír. Mám doma běžné akustické pianino, avšak moji sousedé mi vyhradili jednotný čas - 2 hodiny denně na cvičení. Jak začínám studovat hudbu, zjišťuji, že 2 hodiny je velmi málo a potřebuji cvičit mnohem, mnohem více.
Jako jediné řešení vidím pořízení digitálního piana a sluchátek. Přemýšlel jsem o tomto řešení a dospěl jsem k závěru, že bych cvičil na digitální piano a v se sousedy dohodnutý čas na akustický klavír.

Potřebuji tedy najít digitální piano v cenové hladině 25-35tis. Kč. Mé požadavky jsou následující:

Je pro mě velmi důležité, aby mi nečinil problém neustálý přechod mezi těmito dvěma různými typy nástrojů. Kladu důraz na použitou mechaniku a chci, aby se co nejvěrohodněji podobala kladívkové mechanice na běžných nástrojích. Ocenil bych čistý a kvalitní zvuk, samozřejmě bych si pořídil kvalitní sluchátka. Předem upozorňuji, že nepotřebuji přenosné (stage) piano.

Mám v hlavě zmatek, protože je v této hladině velká nabídka různých značek a provedení. Proto by mě zajímal váš názor. Má cenu pořizovat digitální piano k takovému účelu? Je možné studovat profesionální klavírní hru na digitálním pianu?

Omlouvám se za vyčerpávající příspěvek. Děkuji za pomoc.

Filip Čermak
cermfi

Re: Digitální piano ke studiu hudby

Příspěvekod Paris » 26.05.2011 0:45

v tomto pripade by bylo uplne nejlepsi projit nejakou tu prodejnu a par nastroju si osahat (pro vas jiste nebude problem posoudit, ktera mechanika vam bude vyhovovat nejvic) ...
... a obavu z velkeho mnozstvi moznosti mit nemusite ... cenovou hladinu mate pomerne nizko (predpokladam, ze ve vyberu skonci tak +-1 nastroj jednoho vyrobce) ..... a (osvedcenych) vyrobcu zas neni tolik.
Paris
Rádce

Příspěvekod Moleek » 26.05.2011 11:42

Druhá možnost je změnit dohodu se sousedy, popřípadě kromě noci cvičit kdykoliv. Myslím, že pianem žádný hladiny hluku nepřekročíš ani náhodou
:APOLLO LP::DIMAVERY PB::Cort AD810 NS::EMS amp::custom box 412:
:Mapex Voyager(22',10',12',14',14')::ANATOLIAN, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::R-stick 5B

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Moleek

Věk: 20

Příspěvekod woro90-1 » 26.05.2011 13:36

Sousedy, kteří by po mě vyžadovali, abych byl 22 hodin denně zticha, bych nakopal. Pokud nebydlíš v paneláku a nemáš to přistavené ke stěně směrem k sousedům, není šance aby je to nějak zvlášť rušilo. Rozhodně ne víc než že někdo o patro výš chodí, a dohadovat se se sousedy že se po bytě smím pohybovat po nohou jen od 17 do 19 hodin, jinak musím použít kolečkové křeslo nebo se plazit, abych nedupal, vidím jako dobrý důvod vyhledat lékařskou pomoc.

Mimochodem preventivní poznámka - melu z cesty a pianino jsem v životě neviděl, ten Steingräber u nás v obýváku je jen dekorace, a známky každodenního používání jsou za těžké prachy napodobené místním umělcem.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod cermfi » 26.05.2011 14:19

Máte pravdu, že nejlepším řešením by byla možnost cvičit kdykoliv. Jenže bohužel, bydlím v paneláku a se sousedy není dohody. Oznámili záležitost na bytové družstvo a vyhradili mi přesný čas - od 16:00 do 18:00, kdy se mohu nástroji věnovat. Stačí překročit tuto dobu a hned vám začnou vyhrožovat, že to budou dále řešit...

No nicméně rád bych zašel do nějaké prodejny, která se na tohle specializuje. Nevíte o nějaké poblíž Karlových Varů?
cermfi

Příspěvekod woro90-1 » 26.05.2011 14:22

Tak oznam na bytové družstvo že chodí moc nahlas a choď jim vyhrožovat ty. Oni přestanou. Ty vyhrazené hodiny určilo družstvo nebo oni?
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod jastud » 26.05.2011 14:26

cermfi píše:Máte pravdu, že nejlepším řešením by byla možnost cvičit kdykoliv. Jenže bohužel, bydlím v paneláku a se sousedy není dohody. Oznámili záležitost na bytové družstvo a vyhradili mi přesný čas - od 16:00 do 18:00, kdy se mohu nástroji věnovat. Stačí překročit tuto dobu a hned vám začnou vyhrožovat, že to budou dále řešit...

Je mi tě líto. Chápu, že lidi chtějí mít klid, ale tohle je trochu moc.

cermfi píše:No nicméně rád bych zašel do nějaké prodejny, která se na tohle specializuje. Nevíte o nějaké poblíž Karlových Varů?

Viděl bych to na cestu do Prahy. Ty tři stovky za zpáteční jízdenku se opravdu vyplatí.
Při tanci nemožu byť žádné prostoje
A hrát se musí aji na levné nástroje
jastud

Věk: 31

Příspěvekod cermfi » 26.05.2011 14:43

Ty 2 hodiny denně určili sousedé. Na družstvu se pak dohodl pro obě strany optimální čas - od 16:00 do 18:00. Opravdu mě to začíná vytáčet i vzhledem k tomu, že sousedé dělají během mé hry poměrně dost hluk, často vrtá vrtačka, bouchá kladivo a já nevím co ještě...

Jinak k tomu pianu - nejspíše tedy navštívím Prahu. Víte o nějakém seriózním obchodě tam?
cermfi

Zpět na Klávesové nástroje