Dobrý den,
obracím se na vás s velikou prosbou. Rozhodl jsem se studovat konzervatoř - obor Klavír. Mám doma běžné akustické pianino, avšak moji sousedé mi vyhradili jednotný čas - 2 hodiny denně na cvičení. Jak začínám studovat hudbu, zjišťuji, že 2 hodiny je velmi málo a potřebuji cvičit mnohem, mnohem více.
Jako jediné řešení vidím pořízení digitálního piana a sluchátek. Přemýšlel jsem o tomto řešení a dospěl jsem k závěru, že bych cvičil na digitální piano a v se sousedy dohodnutý čas na akustický klavír.
Potřebuji tedy najít digitální piano v cenové hladině 25-35tis. Kč. Mé požadavky jsou následující:
Je pro mě velmi důležité, aby mi nečinil problém neustálý přechod mezi těmito dvěma různými typy nástrojů. Kladu důraz na použitou mechaniku a chci, aby se co nejvěrohodněji podobala kladívkové mechanice na běžných nástrojích. Ocenil bych čistý a kvalitní zvuk, samozřejmě bych si pořídil kvalitní sluchátka. Předem upozorňuji, že nepotřebuji přenosné (stage) piano.
Mám v hlavě zmatek, protože je v této hladině velká nabídka různých značek a provedení. Proto by mě zajímal váš názor. Má cenu pořizovat digitální piano k takovému účelu? Je možné studovat profesionální klavírní hru na digitálním pianu?
Omlouvám se za vyčerpávající příspěvek. Děkuji za pomoc.
Filip Čermak