Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Digitalni piano - vyber

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...

Digitalni piano - vyber

Příspěvekod Pet » 19.04.2011 9:43

Zdravim,
Potrebuju vybrat digitalni piano pro syna, neco levneho, ale uchazejiciho. Nezajimaji me vubec funkce a pocet zvuku atd., Jde ciste jen o tyhle veci v udanem poradi: 1. Mechanika klaves - to je opravdu nejdulezitejsi a pral bych si co nejpodobnejsi realnemu klaviru, 2 zvuk - kvalita , bez sumu 3. spolehlivost - opravdu bych nerad za 5 let kupoval klavir novy :).
Zatim mam ve vyberu tyto varianty:

Casio Privia 830 BP
http://muziker.sk/piana/domace-piana/ca ... rivia.html
nebo

Yamaha ydp 161
http://www.amazon.co.uk/Yamaha-YDP161B- ... 683&sr=1-6

Nastroj budu objednavat pres internet, nebudu mit moznost ho vyzkouset (ani tomu vlastne nerozumim) a proto uvitam kazdou pripominku, napad. Obe by (snad?) mela byt docela kvalitni, spis bych se priklanel k tomu Casiu, kde se mi libi provedeni. Ale uprednostnim lepsi mechaniku klaves...Diky moc za jakekoli slova :)
Pet

Re: Digitalni piano - vyber

Příspěvekod Paris » 19.04.2011 11:13

pred +- dvema lety jsem resil neco velmi podobneho ... a nakonec vyhrala yamaha. sice to byla clavinova, ale vypada to, ze tahle 161 bude skoro uplne stejna.... (mimochodem, je dostupna i v setu se zidlickou, to je minimalne 1000,- k dobru)
Paris
Rádce

Příspěvekod Pet » 19.04.2011 12:04

Diky,
Clavinova je drazsi, asi horsi nebude, ale je uz trochu mimo muj fin. limit :( ...Ale stejne nejake zavady, nebo nespokojenost s necim? (Zrovna k yamaze moc duveru nemam , mame od ni nejaky plastovy keyboard 530 a ten je teda dost poruchovy a nespolehlivy). Myslel jsem ze by to Casio mohlo byt spolehlivejsi i to provedeni na fotce pusobi lepe. K zidlicce - je to dulezite, nestaci nejaka normalni kancelarska? Nebo rovnou koupit spec. na klavir , protoze bych ji stejne pozdej dokoupil? Je fakt , ze nad tim jsem zatim neuvazoval :) Diky
Pet

Příspěvekod Pet » 21.04.2011 8:20

Jeste jsem objevil stejne Casio v matnem provedeni (jiny rozdil by tam byt nemel) a za podstatne nizsi cenu:

http://www.amazon.co.uk/Casio-PX-830BKC ... 79&sr=1-13

Ma nekdo s timto konkretnim pianem nejakou zkusenost? Jedna se mi hlavne o kvalitu mechaniky klaves a zvuk.
Yamaha je asi sazka na jistotu, ale tohle se zda, ze ma take nekolik vyhod (zabere min prostoru, provedeni a design)
Diky.
Pet

Příspěvekod Paris » 21.04.2011 18:39

Pet píše:nejake zavady, nebo nespokojenost s necim? (Zrovna k yamaze moc duveru nemam , mame od ni nejaky plastovy keyboard 530 a ten je teda dost poruchovy a nespolehlivy). Myslel jsem ze by to Casio mohlo byt spolehlivejsi i to provedeni na fotce pusobi lepe.

S Clavinouvou zatim zadny problem. Casio nemam, takze neposoudim rozdil ve spolehlivosti...
Paris
Rádce

Zpět na Klávesové nástroje