Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Dynatone SLP-100

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...

Dynatone SLP-100

Příspěvekod Regdex » 3.06.2011 7:54

Zdravím,
koupil jsem si asi před 2 měsíci tohle digitální piano a mám s ním drobný problém (při nahrávání je to obrovský problém). Když hraju akordy trochu rychleji se sešláplým sustain pedálem, tak se občas zvuk spozdí, jako by se piano přehltilo, tak jsem se chtěl zeptat jestli je to mojí špatnou hrou nebo jestli je to na reklamaci. Je to moje první piano, tak s tim nemám zkušenost.

Díky všem za odpovědi. :wink:
Regdex

Re: Dynatone SLP-100

Příspěvekod Nero » 4.06.2011 9:19

Zní ti všechno, a zpožďuje se to, nebo máš problém s tím, že "vyčerpáš" maximální polyfonii 64 hlasů?
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Regdex » 4.06.2011 19:21

No právě, zní všechno, ale ten zvuk se zpozdí. Někdy se to při rychlích akordech nestane a někdy jo. Taky jsem si řikal jestli to neni tim, že špatným pouštěním pedálu přehltim tu 64-hlasou polyfonii, ale to bych čekal, že to nezahraje ty tony navíc a ne že to zahraje třeba o 400 milisekund později. Tak já nevim co s tim, jestli je to mojí špatnou technikou hry nebo jestli je to vada piana (možná že je to vlastnost, třeba to rychlejší hru nezvládá, ale zase to neni piano za par šupek a dynatone má dobrý jméno).
Regdex

Příspěvekod Scorpi.03 » 4.06.2011 21:43

Jestli je to polyfonií, tak se to může stát jen, když projedeš celou klaviaturou a držíš pedál, tam to jde poznat, jinak když držíš nějaký akord + spodek, tak to by polyfonií být nemělo, jinak by to bylo dig piano úplně na nic...
KORG M50 - 61
Scorpi.03

Věk: 19

Příspěvekod Regdex » 9.06.2011 14:05

Tak jsem s tim zkoušel všechno možný a zjistil jsem, že to dělá opravdu jenom při přehmatu na další akord a samozřejmě mezitim pustim a sešlápnu sustain pedál (a stává se to jenom při rychlé hře a to jenom někdy). Když přejedu celou klaviaturu s pedálem tak je to v pohodě, dokonce i když hraju všechno možný bez pouštění pedálu, poslouchat se to nedá, ale zahraje to všechno a nic se nezpozdí. No a bez pedálu to všechno samozřejmě šlape v pohodě ať hraju co chci a jak chci rychle.

Nemáte někdo s timhle pianem zkušenosti, že bych se dozvěděl, jestli to dělá jenom mě? Díky za odpovědi :wink: .
Regdex

Zpět na Klávesové nástroje