Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Filmový skladatel!

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...

Re: Filmový skladatel!

Příspěvekod boolocks » 19.08.2010 14:54

tak sem něco hoď, rádi poslechneme :-)
boolocks

Příspěvekod gootter » 19.08.2010 15:38

Okey.... ale ne hned... :D Musím to ještě dosložit...

EDIT: A abych řekl tak nák pravdu, tak bych možná i radši skládal s kámošema písničky (to by ale zaprvé museli na něco hrát, takže počkám do nové školy)... jen se bojím, že nikdo songy s prvky VÁŽNÉ HUDBY nebude poslouchat (housle atd...)... to bych bral taky... :D
gootter

Příspěvekod Atkins » 19.08.2010 17:12

Ty jsi brebta, viď? Ale z toho se časem dostaneš. :lol: :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod gootter » 19.08.2010 18:07

Jasný... :D
gootter

Příspěvekod Solstice » 16.09.2010 2:19

No se skládáním samotné "hudby" k filmu to myslím nebude zas tak náročný na vědomosti, viz. nemehla typu Bárta nebo dokonce Walter Kraft, pochybuju že mají nějaký rozsáhlý znalosti kompozice nebo harmonie, natož konzervatoř. Prostě si přes větší či menší s****y vybudovali metodou pokus/omyl jméno a zároveň se mezitím naučili nějak pracovat s nástroji a zvukovou technikou, o tom není pochyb, ale když se podívate na filmy, ke kterým složili hudbu, tak to nic slavnýho není, prostě jenom nějaký hudební podkres, který během filmu téměř nevnímáte a po shlédnutí na něj ihned zapomenete (např. Kajínek).
Pokud se ale budeme bavit o skutečný filmový hudbě (viz velká jména výše, Zimmer, Williams, apod.) na profi úrovni, kde bude i třeba nějaká melodie, která bude ten film definovat a vryje se člověku do paměti, tak tam bezpochyby znalosti potřeba budou, minimálně umět číst noty, zapsat je, znát úlohu jednotlivých nástrojů v orchestru. A buď dokonale ovládat nějaký software, kde si člověk ten orchestr bude suplovat sám, nebo mít kontakt na člověka, který vaší hudbu pro orchestr přetransponuje za vás, jako to dělá Holopainen :)
Solstice

Příspěvekod Paar » 30.08.2011 17:03

Zdravím! Zaregistroval jsem se sem exkluzivně jen kvůli jednomu požadavku - sháním totiž někoho, kdo nám složí hudbu k našemu novému krátkometrážnímu filmu. Snímek má zhruba dvě minuty a je veden v pomalém tempu, takže by to chtělo něco klidnějšího a možná krapet abstraktního. Pokud má někdo z vás v tomto směru zkušenosti nebo chce zkusit něco nového, můžeme domluvit.
Jen chci upozornit, že nehledáme úplného začátečníka, nějaký talent a dovednosti vyžadujeme. Stál nás dost úsilí a proto bychom nechtěli nikde polevit. Snímek je natočený a sestříhaný, čekáme už jen na dokončení hudební složky.

Díky!

PS: Film je bezrozpočtový, nenabízíme finanční odměnu. To je tak pro upřesnění :).
Naposledy upravil Paar dne 31.08.2011 12:40, celkově upraveno 1
Paar

Příspěvekod Nero » 31.08.2011 11:53

Zkusil bych se poptat spíše tady - hledam-nabizim-f75/ nebo zde co-se-nikam-jinam-neveslo/
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Paar » 31.08.2011 12:42

Nero píše:Zkusil bych se poptat spíše tady - hledam-nabizim-f75/ nebo zde co-se-nikam-jinam-neveslo/

Žádost jsem přesunul sem: hledam-nabizim-f75/hleda-se-skladatel-pro-kratkometrazni-film-t26677.html
Paar

Příspěvekod James Lee » 8.11.2011 12:44

Tož to já sem klidně něco hodím :) Taky jsem o tom dlouho snil, ale uvědomuju si, že 1+1 rovná se 2 a že můj talent + ne/znalosti + situace v čechách rovná se "sni dál" :D

Nemám žádné hudební vzdělání, dělám velice neoblíbenou metodou "pokus - omyl".

Zde je krátký film, ke kterému jsem dělal kompletně hudbu: http://www.youtube.com/watch?v=m3JnLVco9Tc

A tady je jak jsem komponoval (uvědomuju si, že tam jsou některé části úplně mimo, třeba snare etc, nevím proč jsem měl potřebu se tím hrozně pochlubit :D), zajímalo by mě, co byste mi k tomu řekli - jak komponuji nástroje po sobě, co byste udělali jinak, jaký je váš styl komponování etc :)

Theme1: http://www.youtube.com/watch?v=up-3nitU0Co
Theme2: http://www.youtube.com/watch?v=l6_gH-OY ... re=related

Díky za jakékoliv konstruktivní připomínky :)
James Lee

Příspěvekod Solstice » 12.11.2011 22:28

James Lee píše:Tož to já sem klidně něco hodím :) Taky jsem o tom dlouho snil, ale uvědomuju si, že 1+1 rovná se 2 a že můj talent + ne/znalosti + situace v čechách rovná se "sni dál" :D

Nemám žádné hudební vzdělání, dělám velice neoblíbenou metodou "pokus - omyl".

Zde je krátký film, ke kterému jsem dělal kompletně hudbu: http://www.youtube.com/watch?v=m3JnLVco9Tc

A tady je jak jsem komponoval (uvědomuju si, že tam jsou některé části úplně mimo, třeba snare etc, nevím proč jsem měl potřebu se tím hrozně pochlubit :D), zajímalo by mě, co byste mi k tomu řekli - jak komponuji nástroje po sobě, co byste udělali jinak, jaký je váš styl komponování etc :)

Theme1: http://www.youtube.com/watch?v=up-3nitU0Co
Theme2: http://www.youtube.com/watch?v=l6_gH-OY ... re=related

Díky za jakékoliv konstruktivní připomínky :)

Složený motiv i aranže jednotlivých sekcí orchestru je moc fajn, spíš mi to vadí v tom filmu, že to tam v tom prvním případě absolutně nekoresponduje s dramatičností situace (sestra se baví s bratrem v pokoji a do toho tahle hudba jako kdyby oba bojovali o život). V tom druhým případě (závěrečná scéna) už to sedí.
Solstice

Předchozí

Zpět na Klávesové nástroje