Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Klávesy( Yamaha DGX) a zvukový generátor

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...

Klávesy( Yamaha DGX) a zvukový generátor

Příspěvekod zvirek » 15.10.2010 18:29

Mám Yamahu DGX 305 a zajímá mě, jak někdo ev. řešíte připojení nějakého softwarového zvuk. generátoru ( program v počítači ), tak aby se mohly MIDI songy ( spuštěné z yamahy ) přehrávat přes tento program.
Zkoušel jsem Sample tank, ale zde jde pouze přehrávání jednoho konkrétního nástroje ( na midi chanel 1 ), ale celou midi skladbu nepřehraje.

řešíte to někdo nějak podobně, nebo používáte nějaký jiný software, ev. doporučíte hardwarový midi zvukový modul ?
zvirek

Re: Klávesy( Yamaha DGX) a zvukový generátor

Příspěvekod pavlii » 15.10.2010 19:26

Tipuju špatně nakonfigurovaný ST. Je multitimbrální, takže by neměl mít problém přehrát celkem 16 různých nástrojů naráz - takže žádný prob s MIDI skladbou jako takovou :wink:

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Příspěvekod zvirek » 15.10.2010 19:55

No, ono to je torchu složitější. Zjistil jsem, že některé midi songy ( konkrétně ty , které byly dodány na přiloženém CD a nahrál jsem je do nástroje ) jdou přehrát v ST i jiných pogramech ( Cubase ), ale ostatní MIDI (mnou vytvořené, z internetu ) nevysílají žádná MIDI data, stejně tak jako songy již vetavěné v nástroji.
Proto se ptám, jestli někdo nemá zkušenost s nějakým DGX nástrojem, kde tento problém řešil.
V návodu žádná taková zmínak není, že by Song out fungovalo jen pro malou část MIDI skladeb.
zvirek

Příspěvekod pavlii » 15.10.2010 21:22

S těmi z internetu mám podobné zkušenosti i já - ne každý dodržuje MIDI normu a i správný timing řídících povelů na začátku MIDI skladby.

Přehrávání z nástroje - otázkou je, zdali nástroj umí vysílat MIDI data pro Song (implementovaný). Ale je to takové podivné, nicméně měl by se spíš vyjádřit někdo, kdo podobný styl zkoušel provozovat.

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz Skype: studio_kappka
home recording: Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500, Yamaha DSP Factory, Yamaha AW2400, Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Věk: 38

Příspěvekod zvirek » 15.10.2010 21:48

Právě, je mi to divné, že by v pohodě šel přenos midi eventů z klaviatury, doprovodných stylů a jen některých midi songů ? To by přeci nemělo logiku a navíc by byla někde zmínka v manuálu, ne ?
Zbývá rozlousknout, zda je to chybou v midi songu, či vlastnost nástroje ( což se mi nezdá )
Asi se podrobněji kouknu na strukturu midi eventů v midi songu, který ta data vysílat umí v Cubasi editoru. jen doufám, že tam něco najdu.
zvirek

Příspěvekod Atkins » 15.10.2010 21:50

Formát MIDI skladby má dva základní typy - Type1 a type2 a nástroj jeden z nich nemusí umět, taky nástroj nemusí udejchat např. některé SyEx povely.
Skladbu z netu je dobré nejprve projít v PC sekvenceru a nově uložit se správnými parametry.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod zvirek » 15.10.2010 22:01

JJ, to jsem samozrejme zkousel ukladat jak SMF1 tak SMF0, tim to neni.
zvirek

Zpět na Klávesové nástroje