Tak ještě jednou díky za rady a postřehy. V mezičase jsem se tomu dost věnoval a usoudil jsem, že tudy cesta nevede. Komfort ovládání je u takovýho řešení natolik mizernej, že jsem se rozhod k pořízení plnohodnotnýho keyboardu. Ne, že by mi tim ubyly starosti. Začal jsem se rozkoukávat, zkoušet a zkoumat. Nějak mi přijde, že opravdu čistokrevný obyč samohrajky prostě nezněj, jak by se mi líbilo, tak jsem se začal porozhlížet trochu vejš, kde se daj zvuky trochu doopravit a naefektovat. Taky se mi zdá, že čim je taková věc víc synťák, než workstation, zní líp, ačkoliv se dá předpokládat, že v rámci značky a ceny maj pravděpodobně stejnou zvukovou sadu. Chtěl bych se držet v nějakym rozmezí +-20.000,- Co mě z týhle kategorie zaujalo:
YAMAHA MOX6
+ subjektivně nejlepší zvuk, příjemná klávesnice
- nepřehledný ovládání, 64 polyfonie, 4 samply na layer/split
KORG M50
+ přehledný ovládání přes dotykovej display 8 samplů na layer/split
- subjektivně o něco málo horší zvuk než Yamaha, 80 polyfonie
ROLAND Juno Di
+ cena, USB přehrávač, 128 polyfonie, hmotnost a rozměry
- horší zvuk, malej display
ROLAND Juno Gi
to mi přijde stejný, jako Di, ale s digi rekordérem, kterej určitě nepotřebuju, subjektivně se mi zdá lepší zvuk, než Di, což je asi blbost.
Kdyby měl někdo nějakej tip, co z toho stojí za to, nebo třeba i něco jinýho, byl bych vám vděčnej za zprávu. Pokud by admin usoudil, že by bylo lepší z toho založit novej thread, nechť tak, prosím, učiní.

Předem díky za postřehy.