Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Výběr digitálního piána

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...

Výběr digitálního piána

Příspěvekod Benito » 21.01.2011 23:38

Dobrý den. Chtěl bych pořídit pro dceru digitální piáno. Navštěvuje totiž střední školu, kde mají hru na piáno během celého studia a snad bude mít zájem o hru na tento hudební nástroj i mladší dcera. Probral jsem se nabídkou značky Yamaha. Základním požadavkům (kladívková mechanika, pedály, sluchátkový výstup) a cenovým možnostem odpovídá Yamaha YDP 141, která je mi nabízena za 18.000,-Kč. Za stejnou cenu mám ovšem i nabídku digitálního piána Casio PX-800. Poraďte mi. Co je lepší výběr, když chci piáno k účelu, který jsem uvedl? Děkuji.
Benito

Re: Výběr digitálního piána

Příspěvekod Paris » 21.01.2011 23:53

pokud se nejedna o skolu hudebni, vyhovuje oboji, co jste uvedl ...

osobne bych u yamahy volil alespon model 161, ktery ma o stupinek lepsi klaviaturu. ale jestli proti casiu stoji jen ta 141, tak bych asi zvolil casio. ma nektere funkce (prehravani podkladu z pametove karty napriklad), ktere yamaha nema (yamaha je o trochu vic piano). u casia se da jeste uvazovat o dalsich (novejsich nebo trochu lepe vybavenych (napriklad doprovody nebo vicestopym sekvencerem)) nastrojich rady privia, akorat je potreba pripocitat investici do stojanu a trojpedalu, pokud jimi neni nastroj vybaven standardne (a na druhou stranu, nekomu se muze hodit rozkladaci verze, pokud ji bude prevazet).

btw, krome yamahy a casia by se v teto cenove relaci nasly i modely dalsich vyrobcu, ale to uz je dalsi kapitola...
Paris
Rádce

Příspěvekod Benito » 22.01.2011 17:48

Děkuji za odpověď. Je pravda, že YDP 161 má (mimo jiné) oproti YDP 141 klaviaturu GH, vícehlasou polyfonii a výkonnější zesilovač. Cena je ovšem vyšší o 5.000,-Kč. Nevyznám se v tom tolik, takže nevím, jestli je navýšení ceny odpovídající změně kvality nástroje.
Ještě jedna věc je pro mne nejasná, a to pokud se jedná o původní rozhodování mezi Yamahou a Casiem. Slyšel jsem, že servis a opravy v případě Yamahy je komplikovanější, že se musí nástroj odesílat do Prahy. V případě Casia je údajně servis dostupnější. (myslím tím konkrétně okres Opava) Je to vůbec pravda, nebo se jedná o tvrzení prodejců konkurenčního výrobku?
Benito

Příspěvekod Paris » 22.01.2011 18:07

tohle bohuzel nevim. ale je mozne, ze servis je jen na jednom miste v republice (jako je napriklad u nekterych notebooku jen v Brne).

a to navyseni ceny oproti kvalitnejsim komponetum v jedne rade je proste takove, jake si vyrobce/prodejce mysli, ze obstoji. a rozhodovani je jen na vas ... to bych se dovolil vratit k prvni vete, zda se nejedna o skolu hudebni. jestli ne (jde treba o skolu pedagogickou) a vyuka (a hra) na piano je jen predmet doplnkovy, bude stacit i zrejme klaviatura GHS (nebo tedy klaviatura podobne tridy). pokud by se jednalo o skolu hudebni, mohly by rozdily v uhozu, omezene polyfonii a dalsich drobnostech, co svazuji moznosti interpreta, hrat roli daleko vetsi...
Paris
Rádce

Příspěvekod Benito » 22.01.2011 19:22

Máte pravdu. Jedná se o školu pedagogickou. Zřejmě uvedené parametry piána nebudou pro nás až tak důležité. Rozhodování je už skutečně jen na nás, nějak se s tím poperu.
Děkuji za odpovědi a váš čas.
Benito

Příspěvekod Atkins » 23.01.2011 14:21

Casio má obecně horší zvuk klavíru
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Zpět na Klávesové nástroje