Ahojec všichni, tak nadešel čas, abych si také pořídil o malinko novější nástroj, a řešim tento problém. Vlastnim Yamahu DJX, už asi....mno moc dlouho. Zabývám se taneční hudbou, skoro by se dalo říct trance apod. K těmto mým klávesám se v dnešní době nejvíc podobá yamaha MM6, tu proto nechci, chtěl bych se dostat alespoň o třídu výš. Takže se dostávám k jádru pudla, rozmýšlim se nad YAMAHA MOX6, KORG M50, ROLAND JUNO GI, ROLAND GW8 V2, nebo něco podobné. Pročetl jsem celé forum a celý všemožný internet a zjistil jsem toto, u yamahy jsou prý měkké zvuky, ale zase mi zaujala výbava, kde je vocoder a hlavně se dá přes usb nahrát do počítače song v přehratelném stavu. Dále pak korg M50, dobré elektronické a synth. zvuky, mnoho možností uprav zvuku ale na naučení prý rasovina, je to prý složitý nástroj, což by snad nemuselo vadit. o těch ostatních toho mnoho nevim. Každopádně potřebuju kvalitní syntetické zvuky s efekty, sequencer prostě něco, co dokáže celý song včetně drums, bass atd. a nějak to dostat do počítače, ovšem jako zvuk, s midi v počítači si zatim moc netykám. Jinak jsem si dal zatim cenový strop 27.000,-Kč. Rád bych znal Váš názor a radu jaký že nástroj by se nejlépe hodil k neprofesionální tvorbě taneční hudby. Předem všem moc děkuji.

A propo, na youtubu většina demo videií na většinu syntíků začíná grand pianem, přez el. piano na klasickou kytaru, el. kytaru pár dechových nástrojů a pár efektů