Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Bassreflex zepředu nebo zezadu? MARKBASS STD104

Baskytarová aparatura ...

Bassreflex zepředu nebo zezadu? MARKBASS STD104

Příspěvekod Fodera » 1.05.2010 15:18

Potřebuji poradit. Chci si pořídit markass 4x10. MARKBASS STD104 HF-4 nebo MARKBASS STD104 HR-8. Rozdíl je akorát v bassreflexu a tím i ve váze. Je to jedno, kterým směrem má box bassreflex nebo to má i nějaký vliv na něco ??? Díky za radu :)
Fodera

Re: Bassreflex zepředu nebo zezadu?

Příspěvekod aivn86 » 2.05.2010 9:17

Ono zvukově se to v podstatě asi zase tak lišit nebude. Jde o to, že když máš bass reflex zezadu a bednu budeš mít někde u stěny, což se může klidně stát, tak ten vliv bass reflexu trochu omezíš. V tom by mohl být rozdíl. Ale jestli v tom bude i něce víc tak to těžko říct. Teda aspoň já nevím :D

Jinak jsem upravil název tématu na trochu přesnější.
Fender JB my Hand made, Fokus Jazz bass+RM, kombo Ibanez SW65,...
Navštivte: www.h-quartet.wz.cz a folkuhudecu.wz.cz
RIP Petrpeter
aivn86
Moderátor

Re: Bassreflex zepředu nebo zezadu? MARKBASS STD104

Příspěvekod KIWI » 2.05.2010 10:26

Pozna to proste ve spodcich. Jak pise aivn, pokud budes mit HR a bednu nekde u zdi, tak to bude holt blby.

Ja se priklanim k HF, byt je vetsi. Stejne dilema jsem uz jednou resil. Ale bohuzel me nehorazne stve, zeu HF rady prestali vyrabet 15" box...nepochopim!!
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Re: Bassreflex zepředu nebo zezadu? MARKBASS STD104

Příspěvekod garde » 4.05.2010 16:20

....minimálny rozdiel je v rezonančnej frekvencii týchto boxov.....u HF bude o pár Hz nižšie ako u HR.....a HF bude mať zrejme vyrovnanejší charakter.....vyplývajúc z rovnomernejšieho rozloženia bassreflexov....

....čo sa týka nejakého obmedzovania kvôli blízkosti pri stene.... :roll: .....nie je dobré dávať aparáty úplne k stene ani basový, ani gitarový.....všeobecne kombo....je dobré postaviť min cca 30cm od steny a hlavne nie do rohu.....ale chápem, že niekedy sa to inak nedá.....
garde

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary