to Jazzman: jasně že bych normálně boxem nezačínal, ale zrovna netrpím nějakým přemrštěným obnosem a tenhle box zrovna jeden člověk z mýho okolí nabízí za tři tisíce, což já vidím jako velice dobrou cenu na to, že je made in U.K. Takže dokud nezačnu pořádně vydělávat, tak potřebuju něco jako provizorium pro menší klubíky (pochybuji o tom, že v horizontu dvou tří let budeme vyprodávat větší kluby) s jakžtakž zvukem (mám raději narozdíl od většiny metalových basáků uhlazenější a jemnější jazzový zvuk basky s více basama a méně středů a výšek) dokud nenasyslím na něco podstatně zajímavějšího. Jinak jsem se chtěl zeptat, přece pokud bych měl osmiohmový box, tak by do něj šel menší výkon ze zesilovače, kvůli většímu odporu na reprácích, tak to nemůže být větší hlasitost, ne?... dva boxy nemíním shánět, jednak kvůli nepraktičnosti a druhak z finančních důvodů.
to Mirus: ten ampeg vypadá vcelku dobře, ta rezerva mě právě trochu pálila a bál jsem se jít do něčeho se stejným výkonem, nemyslím si, že bych byl nezodpovědný natolik, že bych to napálil naplno, ale asi se tam nenechává výkonová rezerva nadarmo.
mám dvě basky, jednu jazzovku od Fokuse a druhou aktivku od Peavey. ladím do C dropped, tak snad si s tím ten ampeg dobře poradí, možná to provedu tak, že si dotáhnu ten box do šopu a tam to vyzkouším nějak.
btw. máš někde odkaz na tu kapelu s tím basákem s tím ampegem? docela rád bych zjistil o co jde, abych byl schopen posoudit, zda to doplní ty mašiny našich guitarmanů

nebo zda to bude zatím jen neurčitě šumět.