Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

hučení v kombu

Baskytarová aparatura ...

hučení v kombu

Příspěvekod hurricane » 11.11.2009 19:38

Zdravím. Mám 120W Laney kombo a vždycky na zkoušce když se jenom trochu dotknu strun, tak z něho vychází takové divné hučení až šumění. Při hraní s ostatníma se to ztratí ale když hraju sám tak je to nic moc. Basu mám starého Tensona tak nevím jestli je problém v něm nebo fakt v kombu. K jiné base nemám přístup abych to vyzkoušel. Ještě mě napadlo jestli to není káblama, protože když trochu pohnu nástrojem, tak hučení přestane. Nevíte čím to může být?
hurricane

Re: hučení v kombu

Příspěvekod Mirus » 12.11.2009 13:47

hurricane píše:bla bla bla ...Ještě mě napadlo jestli to není káblama, protože když trochu pohnu nástrojem , tak hučení přestane. Nevíte čím to může být?

Káblama :D Kup nějakej lepší stačí za 400 ... a tou basou by to nemělo být ... ale když máš Tensona ...i to se může stát že to "prostě" hučí .. nevím no ... za mě kabel teda
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Mirus

Věk: 22

Příspěvekod Gynekolog » 12.11.2009 14:06

koukni na tohle: http://hudebniforum.cz/home-made/odstineni-hw-medenou-paskou-t7230.html když to uděláš pořádně tak to pomůže.Kor u Tensona (taky ho mám, kytaru:D)
V nebi je hezky ale v pekle je lepší společnost
Gynekolog

Příspěvekod aivn86 » 12.11.2009 15:08

Může to být kabelem nebo kytarou nebo i elektrikou do které máš zapojené kombo. Popřípadě zdrojem hučení jsou mobily, zářivky, staré CRT monitory apod., které se nacházejí v blízkosti komba nebo kytary. Obyčejné singl snímače trošku hučí. Divné se mi na tom, ale zdá to, že se to děje když se strun dotkneš. Většinou to funguje spíš naopak. Že to hučí když se strun nedotýkáš, a když se jich dotkneš tak to přestane, protože kytaru líp uzemníš.
Fender JB my Hand made, Fokus Jazz bass+RM, kombo Ibanez SW65,...
Navštivte: www.h-quartet.wz.cz a folkuhudecu.wz.cz
RIP Petrpeter
aivn86
Moderátor

Příspěvekod Gynekolog » 12.11.2009 15:38

aha to sem si zas pořádně nepřečet o co de..:Dtak to nebude zemněním..řeště dál a nenechte se rušit :)
V nebi je hezky ale v pekle je lepší společnost
Gynekolog

Příspěvekod woro90 » 28.11.2009 23:19

aivn86 píše:Může to být kabelem nebo kytarou nebo i elektrikou do které máš zapojené kombo. Popřípadě zdrojem hučení jsou mobily, zářivky, staré CRT monitory apod., které se nacházejí v blízkosti komba nebo kytary. Obyčejné singl snímače trošku hučí. Divné se mi na tom, ale zdá to, že se to děje když se strun dotkneš. Většinou to funguje spíš naopak. Že to hučí když se strun nedotýkáš, a když se jich dotkneš tak to přestane, protože kytaru líp uzemníš.
Nemáš přehozené dráty u samice? Takhle se to občas projevuje.
Obrázek
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90

Věk: 21

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary