Ahoj
Chci se zeptat,jestli máte někdo zkušenost s Markbass Micromark.Nějak mi nejde do hlavy,jak může lézt slušný basový zvuk z 6-ti palcového repráku.Pokud ho někdo z vás vlastní,nebo někde slyšel,ať sem hodí
nějaké postřehy.Předem děkuji.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
macantini píše:Zdědil jsem starý překližkový kontrabas,který ani po výměně strun moc nehraje.Namontoval jsem si snímač
a chtěl bych to zkusit zesílit přes nějaké kombo.Hlavně sháním něco malého,lehkého a výkoného,protože tahat kačenu na zádech a ještě v ruce 15 kg kombo je nad moje síly.
Ten Markbass by to splňoval dokonale.Na youtube je pár videí s baskytarou a nezní to špatně.
Pokud jsem to správně pochopil (zkus psát jako člověk, vím že to umíš), myslel jsi to tak, že malý reprák musí mít velký rozkmit pro dostatečně hlasité basy. A že životnost musí být mizerná. Nemusí. Stačí vhodně navržený reprák, tzn. místo papírového závěsu bytelný gumový pro velké rozkmity. A středička s dostatečně hlubokými vlnkami. Takovým způsobem se dělají kompaktní subwoofery, duní to jako blázen a přitom to je celkem mrňous. Otázkou je, jak to bude zvládat středy a výšky. Difuzor by tomu mohl pomoci. Těžko říct, jakým způsobem je tohle stavěné, zda spíše tradičně (spíše středový zvuk) nebo spíše moderně (výrazé basy, tlumené výšky).dalabo píše:Nehrál sem na to ale myslim to bude podobné těm basscube mikrokombům. Dělá to kravál na středech attack je silnej ale hutný spodek ve větší hlasitosti neni neni a nebude: malá plocha membrány musí tlačit vzduch velkým roskmitem tak to je speciál reprák životnost kdovíjaká.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
Nero píše:Až na to, že to stojí o 50% víc než Micromark a hlavně váží skoro 3x tolik než Micromark. 15 nebo 12 kilo už fakt nedělá zrovna rozdíl.
macantini píše:Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk.Jsou tam neodymové reproduktory a to už je úplně jiná
liga.Udávaných 100W to asi nemá,spíš tak 60-75W,ale na tu velikost neuvěřitelné.
macantini píše:Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk.Jsou tam neodymové reproduktory a to už je úplně jiná
liga.Udávaných 100W to asi nemá,spíš tak 60-75W,ale na tu velikost neuvěřitelné.
accc píše: mi v country hrajeme všechno G jak je tam jinej akord než G, C, D tak už je to Jazz.
Durin píše:macantini píše:Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk.Jsou tam neodymové reproduktory a to už je úplně jiná
Watt není jednotka, která by udávala, jak nahlas reprák hraje. Reprák o výkonu 10W může klidně dělat větší bordel, než reprák o výkonu 20W.
Durin píše:macantini píše:Byl jsem opravdu překvapenej jakej z toho leze zvuk.Jsou tam neodymové reproduktory a to už je úplně jiná
Watt není jednotka, která by udávala, jak nahlas reprák hraje. Reprák o výkonu 10W může klidně dělat větší bordel, než reprák o výkonu 20W.
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník