Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Problém se zapojením Bi-Amp

Baskytarová aparatura ...

Problém se zapojením Bi-Amp

Příspěvekod KIWI » 12.10.2008 15:16

Zdravím ,nějak se mi nedaří zapojit bi-amp.
Na bedně nastavím přepínač na Bi-amp pichnu tam ten Speakon cabel co u toho repráku byl, ten pichnu do jedné ze speakon děr na zesilovaču...ale bohužel ještě mi z toho nevylezl žádnej zvuk, at točím jak chcu....takže zatím jedu jen s 1/4jackem na fullrange..a to je přece škoda ne? Můžete mi někdo poradit, kde asi dělám chybu? Díky
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod Janec » 16.10.2008 19:02

Čau.
1) Pouze pokud je to origo GK kabel s nápisy 4 conductor. Myslím, že dělají i normální dvoužílové tak to by vysvětlovalo mlčení výškových jehňátek. Já si kabel dělal sám a jede mi to. Ještě může být upadlý drát v některém ze speakonů - rozebrat , zkontrolovat. Jestli to nejde, tak proměřit multimetrem. Pokud nemáš, sežeň kamaráda co ho má :-)
2) Při přepravě se mohla vyklepat, či poškodit chránící žárovka na výhybce v boxu. Ta bude nejspíš přišroubovaná na misce s konektory zevnitř (pokud ne, aspoň se podíváš kde je). Vyšroubovat misku, zkontrolovat, kdyžtak vyměnit. Případně se podívat jestli není vytřepaný káblík odněkud - to je nejméně pravděpodobné, ale stát se to může.
3) Nejhorší varianta - pokud byl čtyřžílovým kabelem připojen box přeplý na fullrange, tak ti mohl kleknout onen 50W horn zesáček. Ale ani to by nebyl problém, je to jenom integráč LM3886 za pár šupů a vymění ti to všude, kde spravují televize. Nebo to uhrej na záruku. :-)
P.S. potenciometrem tweeter jsi kroutil, že jo :D
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Janec

Příspěvekod KIWI » 16.10.2008 19:13

Tak všechno je v pořádku, stačilo ten kabel nějak dotáhnout, zascvkanout apod. a už to jede...
Ibanez BTB300BG (Kent Amrstrong Classic, Aguilar OBP-2), Gallien-Krueger 700RB-II & 410RBH, Trace Elliot Boxer 30, EHX Q-Tron, MXR El Grande Bass Fuzz, Korg CA-30, kabely Smrčka + Planet Waves, další blbosti

Hrával jsem totok:
http://bandzone.cz/whereismysummer

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI

Příspěvekod Janec » 16.10.2008 22:02

Let´s rock baby 8)
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Janec

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary