Krapet se to tady zvrhlo...Týpek psal, že chce novou bednu za 10, tak jsem doporučil bednu SVT 15E od Ampegu. Ano, desítky jsou rychlejší v odezvě a mají lepší podání výšek. Samotná patnáctka ale hraje dobře, navíc + 2x10 časem na to je nepřekonatelná sestava a to mi nikdo nevymluví, kuk na Coldplay nebo Landmine Spring, hraje to úžasně.
V žádném případě jsem netvrdil jako někteří tady, že Ampeg je jediná volba, jako druhou volbu v rámci rozpočtu jsem doporučil Warwick.
To že EBS něco strčí do kapsy...EBS jsem viděl jen u hifistů, v jejich stylu je to luxusní aparát, já hledal klasický rockový sound a ten mi žádná jiná značka než Ampeg nedala. Ale samozřejmě někomu zas vyhovuje GK, Hartke, SWR atd...takováhle debata co je nejlepší nemá smysl.
Geraldova nabídka jetého boxu je dobrá, prakticky hned máš dobrý zvuk a nemusíš nic dokupovat. Subjektivně ale tvrdím a tvrdit budu, že kombinace patnáctky s desítkama je prostě užasná.
Ale teď k některým perlám
Gerald píše:Jak říkám, je to levná serie Ampeg dělaná v Asii, srovnatelná s těma backline atd., je to fakt kurevskej rozdíl mezi USA Ampegem!
..ale jen tak mimochodem, na bedně není důležitej nápis Ampeg! je tam důležitá citlivost, což u toho Warwicku je 106dB, u 15" Ampega 98dB, výkon…
Geralde, chápu, že chceš prodat box ale nemusíš tady šířit bludy. SVT 15E NENÍ levná série, levná série je je B-115 E.
Asijský Ampeg - Měl jsem taky obavy ohledně kvality po přesunu továrny do Asie, ale měl jsem možnost porovnání a nepoznáš to…Sám mám asijské věci a nemůžu si stěžovat.
Píšeš, že není důležitý nápis, souhlasím. Ale nejdůležitější věc je konstrukce boxu. Citlivost se ve velké míře podílí na výsledném zvuku, Ampeg používá jiné repro, protože je to prostě jeho sound…Nelíbí se ti Ampeg zvuk? V pohodě, každý chce od aparátu něco jiného.