Čau, možná trochu začátečnickej dotaz, ale rád bych si v tom udělal jasno. Čet jsem na tohle téma několik článků a stejně z toho nejsem moc moudrej.
Nedávno jsem koupil Epi Thunerbird Pro IV, u kterýho absolutně miluju zvuk, konkrétně to, že jeden snímač dává spíš vejšky a zkreslení a druhej dunivý spodky. Oba snímače naráz zněj orgasmicky, JENŽE moje kombo (Warwick 15.2 Sweet) se s tim nepopere. Při vyšší hlasitosti je prostě slyšet, že ten reprák nezvládá produkovat zároveň zkreslený vejšky a spodky.
Takže začínám uvažovat o tom, že bych si pořídil hlavu a k tomu 4x10 (případně 2x10) a 1x15 (případně 1x18). Prostě jeden box spíš na zkreslenej tón a na vejšky (občas hraju i s Boss ODB-3, kterej přidává hodně vysokejch frekvencí), a druhej na hluboký basy.
A moje otázka zní: jak docílit toho, aby do jednotlivejch beden šly jenom ty frekvence, na který jsou ty boxy stavěný? Vim, že i desítkový boxy maj psanej rozsah zhruba od 40-45 Hz, ale rád bych docílil toho, aby hlubší frekvence (řekněme od 30 do 300, 400 Hz) šly do toho basovýho boxu a zbytek do vejškovýho. Máte s timhle někdo zkušenosti? Dá se třeba koupit nějakej "externí" crossover, kterej by ten výstupní signál z hlavy rozdělil?