Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

V kombu mi hraje Rádio :-D

Baskytarová aparatura ...

Re: V kombu mi hraje Rádio :-D

Příspěvekod Nero » 3.05.2010 20:54

dalabo píše:To je úplně běžná věc. Špatně vystíněná kytara nebo kabel dokupy se šmejdským aparátem. Rádio mi chytaly dvě komba Fender ale jenom s kabely Planet Waves. Tak jsem je dal pryč vzal můj starý Klotz a rádio bylo pryč :-).

V tom případě je Mesa šmejdskej aparát... :roll:

O aparát vůbec nejde, hlavní vliv na to má kabel (ten funguje jako anténa), případně špatně odstíněná elektronika v kytaře. Eliminovat se to nějak lehce dá tím kabelem (koupit kvalitnější), ale někdy ani to nepomůže - mám zkušenosti, že i Sommer, Spectraflex nebo Monster Cable mohou rádio chytat.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Bummer » 3.05.2010 21:14

Nero píše:
dalabo píše:To je úplně běžná věc. Špatně vystíněná kytara nebo kabel dokupy se šmejdským aparátem. Rádio mi chytaly dvě komba Fender ale jenom s kabely Planet Waves. Tak jsem je dal pryč vzal můj starý Klotz a rádio bylo pryč :-).

V tom případě je Mesa šmejdskej aparát... :roll:

O aparát vůbec nejde, hlavní vliv na to má kabel (ten funguje jako anténa), případně špatně odstíněná elektronika v kytaře. Eliminovat se to nějak lehce dá tím kabelem (koupit kvalitnější), ale někdy ani to nepomůže - mám zkušenosti, že i Sommer, Spectraflex nebo Monster Cable mohou rádio chytat.

Heleď a nechytá to spíš snímač samotný? Mě to totiž dělá jen kobylkáč, který je fakt hodně silný. Na krkáč nic nenaladím. :D
Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) DIMAVERY PB-320 Digitech Hardwire CR-7 Digitech Hardwire DL-8 Blackstar HT-Club 40 fake Shure SM58 M-Audio Fast Track

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 23

Příspěvekod DJmanasek » 4.05.2010 3:16

Já nevím proč... ale stala se mi taková věc... měl jsem doma půjčenou basu na předělání.... byl to nějaký JB, mělo to RM pickups... a mělo to přepínač jak na kytaře... nic takového jsem nikdy předtím neviděl ale budiž...
No, krkáč chytal Operu ... kobylkáč chytal nějaké radio BBC či co to bylo.... a když jsem to prohnal handmade distortionem... tak to šlo slyšet docela dost dobře :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
DJmanasek
Rádce

Věk: 22

Příspěvekod Nero » 4.05.2010 17:33

Bummer píše:Heleď a nechytá to spíš snímač samotný? Mě to totiž dělá jen kobylkáč, který je fakt hodně silný. Na krkáč nic nenaladím. :D

Hele, na to ti nedokážu odpovědět, zas tak erudovanej v tomhle oboru nejsem... Nicméně kdyby to chytal snímač samotný, tak by pro eliminaci stačilo stáhnout volume na kytaře, což evidentně nefunguje.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod fisermi1 » 8.01.2011 10:48

Mě hraje v boxu televize, poraďte jak mám vyladit obraz (mám tam nějaký duchy) :?
fisermi1

Předchozí

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary