![]() |
![]() |
![]() |
|
|
shoooter píše:Vzhledem k tomu, že posluchači nikdy nesedí ideálně v ose repro, přikláním se také spíše k 2x mono. Jenom tak totiž každý posluchač uslyší vše co slyšet má
mmjuz píše:shoooter píše:Vzhledem k tomu, že posluchači nikdy nesedí ideálně v ose repro, přikláním se také spíše k 2x mono. Jenom tak totiž každý posluchač uslyší vše co slyšet má
To by musel zvukař zvučit všechno mono, tedy mít na obou stranách to samé, aby všichni slyšeli všechno. A stejně by to nepomohlo. Byl by to jen dost blbě srozumitelný humus.
S tímhle jsem se nikdy nepáral. Šlapák klidně více doleva, basu zlehka napravo, housle proti saxofonu, či kytaru proti virblu a pod. Podle skutečnosti. Zpěvák na pravé straně šel více doprava, levý zase ke své straně. Lidem, kteří tančili někde před podiem mezi bednama to mohlo být ukradené, páč k nim toho z PA moc nešlo, pijákům v rohu u baru to teperve nevadilo a těch pár procent, co si chtěli koncert užít, si stouplo tam, kde to znělo nejlépe. Tedy proti středu podia v dostatečné vzdálenosti. A ti si stereo mohli pěkně vychutnat a navíc byla muzika mnohem srumitelnější, než kdyby hrála dvakrát mono, jak to třeba často vidím a slyším v Brně na Musilce a pod.
Jazzman píše:Díky za reakce. Já se špatně vyjádřil, ne stereo, ale, jak správně píše Kinx pseudostereo. Nejde mi o stereoefekt, ale o to, jestli dokáží dva malé Fendery vyrobit stejně široký tón jako 30W kombo.
Nemám to jak vyzkoušet, okolo nikdo lampu, jako je můj Fender Texas Red nemá.
Také musím vyzkoušet, jak hodně zničí tón 2 krabičky před vstupem ( Boss Chorus a Delay DD7 ), jiné nepoužívám. Delay má stereovstup, tak jde propojit s chorusem dvěma kabely a umí ping-pong do obou komb.
Kinx píše:a nebylo by zajimavejsi koupit jako druhy "Stereo" aparat misto stejneho komba neco trochu odlisneho ?
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: fildak a 5 návštevníků