Úvod:
Mám hlavu Peavey 5150 II a box vlastní výroby osazený 4x 12" Celestion Vintage V30, kterej sice hraje úplně excelentně a už pár let mi věrně slouží, nikdy mě nenechal ve štychu, zvukově jde o něco neuvěřitelného síla a tlak, prostě spokojenost... Pro pořádek hraju MetalCore... na což potřebuju nemalý objem basů, ale zároveň i trasparentnost a tučnost tónu, čitelnost jednotlivých powerchordů i vyhrávek, sóla atd... Prostě drsný (breakdowny a moshe), ale přesto melodický projev (zbytek). Můj box byl tohle schopen plnit na 99%. Ale je čas jít dál a hledat jak dál zvednout kvalitu zvuku...
Proto jsem začal zvažovat další varianty kam jít a po hodně dlouhém hledání mi vylezly tyto boxy...
Tedy
G-Flex od GenzBenz ... jde o box 4x12" osazený reproduktory asi jejich vlastní výroby o výkonu 4x 75W - které naprosto neznám, mono/stereo, box je vyšší a dole jsou umístěné 4 basreflexy, komory s basreflexy a reproduktory jsou odděleny do půlky příčkou... reprobox vypadá stylově, ale není možné na něj nalézt žádnou recenzi, nedokážu si představit, jak to hraje... nicméně vypadá opravdu solidně. Za nevýhodu považuji, že není ve skosené verzi, na kterou jsem zvyklý, ale asi bych to přežil, pokud by zvuk stál za to. Bohužel tenhle box není nikde v dohledné vzdálenosti k vyzkoušení.
Mesa Boogie Halfback ... jde o box 4x12" osazený reproduktory BlackShadow, jedna část skříně je plně zavřená, druhá je zavřená jen z půlky. Tenhle vím jak hraje a hraje opravdu super. Tlačí neuvěřitelně, ale nejsem si jistý, jestli je to přesně ono... Prostě proti svému stavěnému boxu jsem čekal výrazný rozdíl, který se nekoná.
Krank Revolution ... jde o box 4x12" osazený reproduktory Eminence Legend V12, v recenzích hodně vychvalovaný, setsakramentsky těžký výtvor. Nejsem si jistý osazením reproduktorů (V12 mě v jiném boxu moc nepřesvědčily). Konkrétně Kranka jsem nikdy neslyšel hrát a skladem v rozumné vzdálenosti také není. Takže další neznámá.
Prosím o názory... co si myslíte?
Nebo byste mi doporučili úplně jiný box (samozřejmě v podobné cenové relaci)
Děkuji všem za vyjádření.