Kobron píše:
Marshall JCM800 (model 2203) - bez úprav na metal nevhodný amp - na môj vkus nedostatočné skreslenie - avšak na ďalšie úpravy jeden z najideálnejších ampov. (platí aj pre modely 2204 mám high gain úpravu 2204 rok výroby 1974 - masaker - môj najlepší amp, ako aj Lee Jackson 2203 mod. tiež super)
Ono stačí na higain s jcm 800 i obyč tubescreamer. Příjde mi to jako lepší varianta, než znehodnocovat tuhle legendu úpravama (ale to je jen můj pohled, obecně proti úpravám nic nemám). Druhá věc je, že JCM 800 (jak 2203 tak 2204) se vyrábí až od roku 81. Ještě je varianta, že jsi vlastníkem JMP 2204, který se od JCM lehce liší. Ty se ale stejně začali vyrábět až v roce 75.
Souhlasím s tím, že jcm/jmp 2203/2204 je jeden z nejlepších aparátů na zkreslený zvuk s humbuckerovýma kytarama vůbec. Se singly jsem slyšel už lepší věci. Když se před to vrazí TS nebo se nějak upraví, musí stačit i pro milovníky higainu krom pokojíčkovým metalistů milujících eq do V a gain naplno a nejlíp ještě s BOSS metal zone

Jediná vada je (alespoň u mého JMP) absolutní nefukčnost ekvalizéru. Někomu může vadit, že z toho leze jenom jeden zvuk. Já si aspoň říkám, že si tu dokonalost nemůžu pokurvit nějakým náhodným pootočením poťáku.
Jinak model JVM 30 neznám, nemáš na mysli spíš JTM 30? K tomu PA 20 (předchůdce dnešní reissues 2061x?), to je aparát určený uplně na jinou muziku. Rozhodně to nemá jenom čistý zvuk. Podle mě to spíš vůbec nemá čistý zvuk

začíná to kreslit poměrně brzo a přechází to do příjemného crunche. S TS bezvadný zvuk i na ty starší metalovky typu iron maiden a spol.