![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Cybermuff píše:Mmjuz má pravdu... S osciloskopem je to alchymie pro znalé, párované flašky bez nastavení BIASu je možné kupovat pokud mají značení (třeba jako je značení pro Mesu), podle mne je nejjednodušší pro takové amaterské výměny lamp si pořídit měřící adaptér, fláknout ho pod lampu, změřit si anodové napětí v zesiku (a napsat si ho pro přístě), no a nastavit proud podle tabulky, kterou Dirk připravil pro dané hodnoty anodového napětí a různé typy flašek. Kdysi jsem to sepsal sem (spodní část sonda z TubeTownu): http://www.cybermuff.cz/2009/07/nastave ... esilovaci/ To je IMHO nejlevnější varianta, protože je se to dá použít x-krát, stojí to pár Euro a spájí si to každý za chvíli (neztrácí čas zbytečnostmi).
dalabo píše:Já jsem měl stejný problém s kombem Hornette. Přehřívalo a lampy za půlrok pryč. Nakonec mi vybrali lampy na míru a 2 roky jsem na něho hrál bez přehřívání. Pak jsem to prodal a další osud toho neznám.
Cybermuff píše:V18 má katodovej. Je tam 150 ohmů/7W odpor paralelně s 220u kondíkem.
Teda ale Crate by stejně zasloužili pár ran za ty bláboly, co píšou do manuálu - třeba u V18 je pojednání o tom (strana 8 originálního manuálu), jak je důležité mít dobře nastavenej BIAS... To v tom majitelům dělaj slušněj bordel. Ale možná chtěj, aby bohatí kytaristé živili chudé servisáky tím, že budou běhat se zesikama s katodovým BIASem do servisu na seřízení BIASu...
pigdestroyer píše:no tak me napada, jak dlouho vlastne zhavite? pry ze staci tak dve minutky, co rikal koren kterej hraje na duala, a vlastne vic znamych; ja tomu dycky davam cas na cigaro - zapnu, zapalim si, nez si nachystam snury atd a dokourim a jak tipnu spinku tak prepnu stand by. co vy?
SHÁNÍM DIGITECH XP300lokomoti píše:minimum neni optimum. Bude to hrát i za dvě vteřiny ale nikdo ti neřekne že tím ty lampy !hodně! trpí a zkracuje se jim životnost. Mrkni na thread o zachazeni s lampovym aparatem
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], razde, Skrehota a 5 návštevníků