http://bugera-amps.com/EN/Products/index.aspx
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
andrej17 píše:Ještě bych se chtěl zeptat. U Bugery 1990 je navíc reverb a gain pro kazdy kanal zvlast. Timpadem tedy u Bugery 1960 se pozadovaneho zkresleni dosahne prebuzenim( volume up) lamp? Neprimackne nas ta sila ke stene?:D Precejenom 150w je do zkusebny trochu dost.....
Taky bych se chtel zeptat...u 1990 se kanaly prepinaji zmacknutim nejakeho tlacitka pokud jsem to pochopil spravne. U 1960 jsou 4 diry 2pro jeden kanal a 2 pro druhy kanal....je to tedy tak ze jeden kanal je klasicky clean a druhy zkresleny?
Cybermuff píše:U 1990 se jedná o variaci na téma JCM900 SL-X, takže 2x, volume a 2x reverb - ale tady už na rozdíl od marshalla digitální a celkově je to podle mne trochu vychytanější. Otázku zvuku bych nechal na nějaké slepé testy, ani tenhle marshall nebyl plně elektronkový, zvuk jde přes integráče u přepínání, takže digitální reverb u Bugery je minimálně na stejné rovině - navíc pružinový reverb přímo v hlavě má díky malé vzdálenosti od traf trochu problémy s parametry. Tak abych se vrátil k tématu - u Bugery je 1990 na rozdíl od 1960 pojata jako klasický dvoukanál - tedy čistý + zkreslený přepínatelný footswitchem.
Dark Axel píše:spíše bych se zaměřil na ty 19xx hlavy, ta 333 mi zvukově připadá dost jiná, rozhodně to nezní tak marshallovsky
kubog píše:...SL-X nemala reverb a druhý kanál, mal gain s dvoma hlasitosťami, lampy EL34 a 4x ECC83 a signálová cesta bola čisto lampová(tj. dosiahnutie vyššieho gainu bolo pridaním ďalšej lampy, nie ako u dualreverb),....
Cybermuff píše:No právě, že to ani s SL-X není moc dobrý co se plnolampovosti týče. Sice se nekreslí tak dramaticky diodama, ale na výstupu z korekcí Jimmymu ta lampa chyběla (když jí dal dopředu), takže z korekcí to jde do integráče na výstup do smyčky, z ní zase do dalšího integráče ze smyčky (přes ně to jde i když se nepoužije smyčka), no a pak jsou tam ty dva integráče, na kterých se přepíná jedna nebo druhá volume. Takže u SL-X do lampové čistoty pro puritány daleko...
Ale dík za opravu, samozřejmě je to variace na Dual Reverb, asi mi vypadla hlava, nasypu si na ní radši celou popelnici. Docela by mne zajímala takhle Bugera zevnitř, musím si jí vypůjčit - nezdá se mi, že by se Uli pustil do tak integráčovýho řešení, jaký má Jimmy v 450x, takže mi to zvukově může být i bližší než ten originál (kterej mne moc nebere)...
viktorka píše:Zdarec.Kombo Bugera 55V.Máte stímto aparátem někdo nejaké skušenosti?Dík za názory.
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Bummer a 2 návštevníků