Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

DAR Future Breed Machine FBM-100H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Re: DAR Future Breed Machine FBM-100H

Příspěvekod McKozias » 1.02.2012 23:36

Stanley06 píše:ten "inside look" je moc pěkný 8) jak to není v normální hlavě tak to sice vypadá jako nějaký laboratorní měřák, ale ona to není klasická hlava a je dobře že někdo přišel s něčím novým :wink:

vypada to fakt pure evil :shock:
Cort X6 (DiMarzio D Activator X bridge)
Squier strat---> Digitech Whammy ---> Boss BF2 ---> Boss DD3 ---> Crate V50
ibanez v72bk

stay (sic)
McKozias

Věk: 19

Příspěvekod pigdestroyer » 2.02.2012 0:10

McKozias píše:tendle metla se hraje i dnes v ecku...ale djent zni holt blbe ve standartu no

covece ja jsem vcera byl na koncerte, kde hrali kluci z danska takovou alternativni matiku misty hodne podobne animals as leaders. na jednu 6ti strunou jaguar kytaru a jednu 5ti strunou basu.... a bylo to naslapany, nabasovany jak PRASE. rikal jsem si pak, na co ty osmistrunky vubec jsou? zkousel jsem nedavno ve zkusebne novou krabicku a zapojil jsem si tam basu, no lepsi djentovy zvuk jsem neslysel ani u englunda :D sedmicky pochopim.. to je jeste kytarovy zvuk i se na to hraje jak na kytaru. ale ta osmicka uz je jaksi trochu jinde. proc to nehraji radej na basu? ;)
pigdestroyer

Příspěvekod McKozias » 2.02.2012 0:14

pigdestroyer píše:
McKozias píše:tendle metla se hraje i dnes v ecku...ale djent zni holt blbe ve standartu no

sedmicky pochopim.. to je jeste kytarovy zvuk i se na to hraje jak na kytaru. ale ta osmicka uz je jaksi trochu jinde. proc to nehraji radej na basu? ;)

presne...od nas kytarista hraje na sedmicku do basoveho aparatu, 4x10 bedny a predtim ma metal muffa, taky zvuk jak krava
Cort X6 (DiMarzio D Activator X bridge)
Squier strat---> Digitech Whammy ---> Boss BF2 ---> Boss DD3 ---> Crate V50
ibanez v72bk

stay (sic)
McKozias

Věk: 19

Příspěvekod pigdestroyer » 2.02.2012 0:31

2 budou v praze, vrele doporucuju!!!! nazivo bomba!

http://townportal.bandcamp.com/
pigdestroyer

Příspěvekod lunchie » 2.02.2012 0:38

ty triody jsou docela levne ... problem je tu hlavne s tim, jak je napajet ... jedou na docela nizky napeti a velkej proud, taky zhaveni je myslim kolem 7A ... :)
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod core88 » 2.02.2012 0:46

sem je nikde u nás neviděl tak jedině v zahraničí . No když to celý jede v Ačku tak to musí žrát jako kráva :D a asi to bude i tak těžký . ale když to hraje jak blázen .... :)
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
core88

Věk: 23

Příspěvekod klobasnik » 2.02.2012 3:58

pigdestroyer píše:

covece ja jsem vcera byl na koncerte, kde hrali kluci z danska takovou alternativni matiku misty hodne podobne animals as leaders. na jednu 6ti strunou jaguar kytaru a jednu 5ti strunou basu.... a bylo to naslapany, nabasovany jak PRASE. rikal jsem si pak, na co ty osmistrunky vubec jsou? zkousel jsem nedavno ve zkusebne novou krabicku a zapojil jsem si tam basu, no lepsi djentovy zvuk jsem neslysel ani u englunda :D sedmicky pochopim.. to je jeste kytarovy zvuk i se na to hraje jak na kytaru. ale ta osmicka uz je jaksi trochu jinde. proc to nehraji radej na basu? ;)

Nabasovaná byla kytara nebo basa?
Dle mého názoru tvorba Englunda, potažmo Feared není djent. Shodnu se s někým?

McKozias píše:
pigdestroyer píše:

sedmicky pochopim.. to je jeste kytarovy zvuk i se na to hraje jak na kytaru. ale ta osmicka uz je jaksi trochu jinde. proc to nehraji radej na basu? ;)

Myslíš, že to zní líp než djentová kytara?
presne...od nas kytarista hraje na sedmicku do basoveho aparatu, 4x10 bedny a predtim ma metal muffa, taky zvuk jak krava
Cort K4-7 BK
Line 6 POD XT

Prodám Beta Aivin BOD-1 (baskytarový overdrive/distortion/fuzz)
klobasnik

Příspěvekod pigdestroyer » 2.02.2012 4:19

ok, chytej me za slovicka.. :roll: pan englund se okolo tady tech podladenych kytar mota, chodi na skopek s meshugah atd. jednoduse basa naladena na H znela na kytarovym apartu djentovejs jak ty 8mi strunny monstra za 50tycek a to jsem v podstate jen zkousel jestli funguje adapter, nesnazil jsem se ani ten zvuk nijak ladit. (behem tydne jsem kupoval tri.. a vsechny byly nahovno) ..co to jeste..?
jo - nabasovana byla hudba kapely, jestli se ptas na to, a ano, basy byly v rezii baskytary, nebyla tam jen do poctu, ale nastesti plnila svoji funkci :) sak si na ne zajdi, jestli jsi dnes v praze!
pigdestroyer

Příspěvekod lunchie » 2.02.2012 7:20

core88 píše:sem je nikde u nás neviděl tak jedině v zahraničí . No když to celý jede v Ačku tak to musí žrát jako kráva :D a asi to bude i tak těžký . ale když to hraje jak blázen .... :)

je to 6c33 trioda (ruska z migu :) ). Problem je, ze zere 7A na zhaveni + max. anodovy napeti je nekde kolem 200V - za to pri tom potrebuje nejakych 200mA - takze sehnat takovy vystupak asi zadna slava. Taky se teda da pouzit bez vystupniho trafa jen s nejakyma kondikama.

Jinak ten DAR je takovy hybrid nejaky JFETy + 1x 12ax7 v preampu.
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod AntaresX9 » 2.02.2012 17:48

No Ola Englund sice bere nějakou inspiraci od Meshuggah ale zároveň i dost od Nevermore a Pantery (Dvě z jeho nejoblíbenějších kapel. Třeba takový Nevermore hrajou v ladění Ais a za djent bych je fakt nepovažoval. On djent neni jen o ladění ale i dost o technice hry
Cort VX-2V(EMG 81X a 85X), Schecter Demon 7 (EMG 81-7 u kobyly), Rockwell Blade-30, akustika Cort AD 850CE, kabel cordial, MXR Fullbore metal(aktuálně se na něj pouze práší), trsátka JD Ultex 0.73, struny Ernie Ball Beefy Slinky
AntaresX9

Příspěvekod core88 » 3.02.2012 0:40

lunchie píše:
core88 píše:sem je nikde u nás neviděl tak jedině v zahraničí . No když to celý jede v Ačku tak to musí žrát jako kráva :D a asi to bude i tak těžký . ale když to hraje jak blázen .... :)

je to 6c33 trioda (ruska z migu :) ). Problem je, ze zere 7A na zhaveni + max. anodovy napeti je nekde kolem 200V - za to pri tom potrebuje nejakych 200mA - takze sehnat takovy vystupak asi zadna slava. Taky se teda da pouzit bez vystupniho trafa jen s nejakyma kondikama.

Jinak ten DAR je takovy hybrid nejaky JFETy + 1x 12ax7 v preampu.

tak počítam že výstupáky budou mít na extra pro ně . to KT88 je proti tomu chrastítko :D
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
core88

Věk: 23

Předchozí

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy