![]() |
![]() |
![]() |
|
|
mmjuz píše:Jedinou mašinu kterou k tomu nutně potřebuješ, je cirkulárka. Bude-li to přímo formátka, jen lépe. Dál pak vrtačka, přímočarka a hotovo. Pokud by se Ti podařilo někde nechat vyfrézovat otvory pro repro třeba na CNC frézce, tak je to samozřejmě úplně luxus, ale s trochou opatrnosti a šikovnosti díry vyžužláš přímočarkou. Prakticky nemusíš mít ani tu cirkuli, když si necháš materiál nařezat přímo u prodejce. Často tuto službu nabízejí, 5,- až 10,-Kč za řez. Nic moc na tom není. Ale pokud jsi nikdy nic podobného nedělal, zkus si vzít k ruce aspoň nějakého kemoše stolaře, ať si neublížíš, případně to nezmrvíš. A jak psali výše kluci, když už to děláš sám a pro sebe, nešetři na materiálu, vykašli se na nějakou dřevotřísku, či OSB hnus a použij něco lepšího. Mně se nejvíce líbí lehké překližky. Buď topolová, nebo březová. Březová dovážená z Ukrajiny a dalších postsovětských zemí je dostupná snad všude. Proto je také na výrobu reproboxů tak oblíbená.
plm123 píše:Všem moc dík za názory!!! Popravdě z výroby bedny zase tak velký strach nemám, spíš mi dělá starost osazení repráků (propojení, ohmy atd). Pokud správně chápu, měly by to být 4 repráky s 16 ohmy, čímž výsledek budou 4 ohmy na celou bednu, že? Takhle náhodou nějaký link na nějaká schémata osazení by enbyl?Moc dík!!!
plm123 píše:"je doma vyrobená bedna z 18 mm překližky, osazená kvalitními repráky, zvukově na úrovni kupované se stejným osazením?". Jde mi čistě o kvalitu zvuku a použitelnost.
citizen.one píše:[]
btw nezkousel jsi nekdy bednu z masivu, tzn ne vrstvenyho, ale bud masivu uplne, nebo mi tuhle nekdo tvrdil (nebudu radsi psat kdo, abych predesel pripadne kritice), ze je za cca 20 000,-- schopen udelat bednu z jednoho kusu dreva. Dost me takovahle ,,luxus'' verze laka, minimalne ta celomasivni, nejaky tmavsi drevo, udelat z toho i bednu na zesilovac...
akorat jestli je to rezonantnejsi nez ruzny ty sesroubovany atp bedny, tak si rikam, aby to nebylo rezonantni az moc...popravde teda jsem nikdy takovouhle bednu snad ani nevidel, nebo jestli jo, tak jsem zas nevedel ze je to tak udelany...
Teorge píše:Jinde jsem zase v recenzi na blackstar četl chválu na resonance, že si prý můžeš najít polohu, při které ti začne správně rezonovat bedna.
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků