U AC30 se bias nenastavuje. To je cathode bias výkonová sekce... Ten aparát je vyrobený docela dobře, na to, že je to Čína, vůbec nehleď. Určitě si v kvalitě zpracování nezadá třeba s Fendery nebo Marshally za 20-30t. Kč
Zkuste vyměnit alespoň ty lampy v preampu třeba za ty od EXH, to ty agresivní výšky trochu srazí.
No co mě tak ještě napadá..., ten Vox má totiž x různých přepínátek a udělátek...
1. Ať spíš používá Top Boost a přepínač u korekcí ať si dá na polohu "standard", aktivní výšky a basy jsou takhle interaktivnější. Ať zkouší všechny možné polohy těch potenciometrů Bass a Treble a nebojí se ani extrémů. Ať taky zapojí do hry ovladač "Cut". Ekvalizace u Voxe je podle mě naprosto dokonalá a já jí stále víc přicházím na chuť, jen se to chce naučit s ní pracovat, první 2 roky mě to taky lezlo na nervy...

2. Vzadu jsou dva přepínače - ať nastaví "Smoothing" na 22 UF a "output bias" na 50 Hot, takhle dostane stand. AC30 obvod.
3. Ať se nesnaží používat Master Volume, podle mě Voxy přes master nehrají tak nějak ideálně... Je to hlasitý aparát a "lampově" se začne chovat při větší hlasitostí, je blbost jej dusit masterem, pak se to opravdu chová tak trochu jako tranďák. S dobrým reprem je ta AC30CC1 určitě hlasitejší než ten Blues Deluxe, je to prostě hlasitá bestie... Ať vůbec nepočítá s tím, že dostane z aparátu skvělý zkreslený zvuk při menší hlasitosti než je zkušebnová s razantním bubeníkem.
4. U Custom Classiců se dělalo i to, že se z obvodu sundal kondík na Volume na vstupu, popř. se tam dala nižší hodnota. Tuhle úpravu jsem zkoušel kdysi taky a opravdu to hrálo trochu jinak a líp si to rozumělo s krabičkama... problém je, že humbuckery při nižších nastaveních Volume zněly už dost blátivě, singly by byly v poho.
5. Jo a ať nepoužívá Stand-By switch. Ten obvod totiž není moc dobře laděný na používání Stand-By a často to odpaluje lampu v rectifieru. Ať si tedy Stand-By nevšímá a používá jen On-Off přepínač. Je dobré zesík ztlumit, zapnout, nechat třeba minutku a pak hrát... Stand-By netřeba