DL píše:Upřímně radím kouknout se jinde: Blackstar, Laney, Engl ... a hlavně na bazaru - dnes jsou ceny proklatě nízko.
No nebránil bych se tomu, i přes to, že v bazar nemám moc důvěru...ale nějak nenacházím něco co by se mi zamlouvalo: lehké (v rámci možností), přenosné, lampové, dostatečně výkonné (max na klub).
Prostě tahat 30 kg kombo, nebo hlavu...fakt ne. I když chápu, že to je daň za lepší zvuk.
Proto mě lákají tyhle "míň"výkonné hlavy a boxy.
Kandidáti jest:
http://kytary.cz/engl-e305-gigmaster-30-head/HN118414/http://kytary.cz/blackstar-ht-20-studio-head/HN116376/Flajtr píše:Slyšel jsem hrát nějakého pána taky v Brně v Teku na Rebela prvně přes American Stratocastera a pak John Mayer Stratocastera, hrál takový blues-rock, byl evidentně docela ostřílenej, ale moc mě to jako posluchače nebralo a rozhodně to nebylo špatnýma kytarama nebo hráčem. Příjde mi, že když už se malý aparát snaží být jako dospělý, nabízí třeba to míchání koncových lamp, poměrně dost gainu a podobně už by měl znít trochu jinak, jinak bych to viděl na něco jednokanálového a zvuk si dotvořit kvalitními krabičkami. Zkus ho a udělej si obrázek sám, to je fakt nejlepší, ale udělal jsem si z toho takovej názor, že ikdyž se tváří dospěle a univerzálně, nejde to tak brát úplně na pevno.
Abych to upravil, neříkám, že to hrálo špatně, jen že mě to nezaujalo, někomu jinému to tak vůbec nemusí přijít.
Bohužel se mi do Brna dvakrát nechce, jen kvůli zkoušce aparátu...proto píšu sem...Ale vím, prostě zkusit si to je jediná možnost jak to poznat...
Defacto jsem ale původně, jak píšeš, měl vizi jednokanálu, protože zvuk si převážně tvořím krabicema. Jenže to jsem opět u hlcení zvuku, protože momentálně mám koncept takový, že běžně mám hlasitost ztlumenou attenuatorem, na sóla ho vyšlápnu. To je řešení pro jednokanál...ale to hlcení no...
Díky za rady
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, EHX Deluxe Memory Man, Beta Aivin DD100, Digitech RP80 a RP250