Je mi jasné, že různé typy elektronek, či jejich výrobci se tu probírají skoro v každém vlákně a že jsem to mohl kamkoli připíchnout. Leč problém mi připadá natolik závažný, že jsem zvolil založení vlastního tématu. Nemusí se nijak dál rozvíjet, jde jen o jakési oznámení.
Letos jsem od začátku roku postupně koupil 3 ks elektronek GZ34 JJ. Z toho jedna byla nepoužitelná hned od začátku, tak šla na reklamaci. Což trvalo skoro pět týdnů a dostal jsem novou. Druhá vydržela hrát necelé dva měsíce ( v kombu uživatele Luckyduck ) a pak šla do kytek, tu se chystám reklamovat při nejbližžší cestě do Brna. Třetí GZ34 zatím hraje. V obou předchozích případech se jednalo zřejmě o zaplynování baněk, leč projevovalo se to u každé trochu jinak. Nedalo mi to, a obvolal jsem ještě nějaké kamarády, co mají elktronky v náplni práce ve svých servisech a potvrdili mi, že mají stejné zkušenosti. Prý ještě horší situace je u JJ ECC83, ovšem osobně nemohu potvrdit, těm se vyhýbám a nemám s nimi vůbec žádné zkušenosti. Co vím, podobnou vlnu nekvalitních lamp měl Jurča asi před dvěmi lety s 6L6. Takže všem, kteří uvažují o přelampování svého aparátu, bych chtěl doporučit, aby se zdaleka vyhli lampám JJ. Minimálně jejich ECC83 a GZ34.
Pokud nějaký uživatel trpí tak silnou náklonností, či fetišismem zaměřeným na JJ, prosím, ať to tu zbytečně neventiluje, nikam by to nevedlo a jen by zamotal hlavu nezkušeným, které by to pak stálo akorát peníze a problémy. Názor, že JJ jsou nejlepší lampy na metal, který jsem tu párkrát zaznamenal, opravdu nechci vyvracet, je mi to fuk. Varuji jen před velikou zmetkovostí tohoto produktu.