![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Federmann píše:dalabo píše:"Kompresí dynamiky většinou zajistíme větší zesílení slabších signálů a menší zesílení silných signálů, čímž zmenšíme celkový dynamický rozsah, ale také porušíme věrnost signálu, která již nenese známky Hi-Fi. Většinou se komprese provádí tak, aby nejslabší signály byly nad úrovní šumu záznamového či přenosového média a nejsilnější signály nepřesahovaly maximální možnosti tohoto média, viz názorný obrázek v jeho levé části.
Největšího nasazení komprese dynamiky signálu bylo dosaženo po roce 1965 se vznikem prvního Dolby A-type NR, poté se rozšířila verze Dolby B-type NR téměř na všechny magnetofony, v roce 1986 poslední v analogova verze Dolby Spectral Recording (SR) zcela ovládla 35mm filmovou produkci.
Výjimečně se používá komprese dynamiky i za cenu deformace věrnosti signálu [7] spíše k efektům [8], jakými jsou:
1.Zvýraznění nějakého hudebního nástroje či zpěvu.
2.Potlačení dynamiky signálu před nedostatečně dimenzovaným výkonovým zesilovačem, aby nedocházelo k jeho limitaci při větších hlasitostech "
dalabo píše:Federmann mi psal dost hustou soukromou zprávu: PROTO chtěl jsem se odborníků zeptat k té citaci nahoře - jak takový text zhodnotíte ?!
A co je věrnost signálu u basy kterou pustím do kompresoru: kdo uvádí takové hovadiny ?
Federmann píše:
Výjimečně se používá komprese dynamiky i za cenu deformace věrnosti signálu [7] spíše k efektům [8], jakými jsou:
1.Zvýraznění nějakého hudebního nástroje či zpěvu.
2.Potlačení dynamiky signálu před nedostatečně dimenzovaným výkonovým zesilovačem, aby nedocházelo k jeho limitaci při větších hlasitostech "
Zbytečně a pitomě agresivní výjimka.dalabo píše:Prosím místní odborníky o odpověď na otázku jak vyjímečně se komprese používá na zvýraznění nějakého hudebního nástroje či zpěvu. Mám 6 kompresorů když počítám i ty v multiefektech tak chcu vědět jaká jsem teda výjimka.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
Federmann píše:Když si sednu do hlediště, postavím před sebe dva mikrofony a pořídím záznam, chci doma dát na stejné místo, místo mikrofonů dvě bedny a chci slyšet totéž! Toto je věrnost toho co jsem slyšel, toho co jsem se snažil zaznamenat, toho co hudebníci hráli!

Bummer píše:Co hraješ za styl? Přepínání je tu čistě kvůli možnosti dostat z toho aparátu klasické vintage zkreslení - pokud bys kreslil krabkou, nejspíš bys ho moc nevyužil.
K tomu přepínání - určitě tam bude rozdíl - Vox a Bugera v sobě mají obyčejnou výkonovou brzdu, zatímco Blackheart přepíná trioda/pentoda. Obojí má určitě vliv na zvuk, ale považoval bych do za silně subjektivní a netopýří záležitost, tj. jít si to vyzkoušet a rozhodnout se, co zní líp.
U Rolanda přepnutí na 2W zvuk lehoulince zahuhlalo, ale nic tragického. Nepřišlo mi, že by to ten zvuk vyloženě kurvilo.
lehoulince zahuhlalo

Z toho dostaneš na pokojovou hlasitost i metal.Dante píše:Edit: A ještě bych se zeptal na jakou hlasitost se dá z toho Blackstar HT-5 dostat crunch, to už asi není pokojová hlasitost?

Predator píše:Kompresor použitý v racku zvukára má však trochu iné použitie a trochu inú konštrukciu, tam ide skôr o to, aby sa o definovanú hodnotu zmenšil dynamický rozkmit signálu (kvôli možnému zvýšeniu hlasitosti bez prebudenia, pre lepšiu separáciu nástroja v mixe, pre počuteľnosť tichých pasáží) a aby to pritom ten signál príliš počuteľne nedeformovalo, aby to proste robilo to čo má a pritom aby to nebolo moc poznať.
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník