![]() |
![]() |
![]() |
|
|
qwer píše:taky ten vykonovy pokles tam neni nijak markantni...
lukyfon píše:Řeším naprosto stejný problém. Na Fender Blues DeVille 410 hraju dva roky a v současné době si ho chci nechat udělat přepínatelné z 60W na polovinu (pentoda/trioda). Volal jsem panu Horkému a ten mě na tohle právě upozorňoval, že při přepnutí na poloviční výkon bude mít zvuk trochu jiný charakter. A to: Více vyšších frekvencí.
Je to radikální rozdíl ve zvuku po přepnutí?
Přemýšlel jsem, jestli brzdu nebo přepínání a přepínání vyjde jednak cenově lépe a nemusím tahat další krabičku navíc.
micafica píše:Ahoj lidi, přešel jsem před nedávnem z Fender Hod Rod Deluxe 1x12 40 watt na předmětné kombo, které je naprosto super .., jen jediný háček je až moc "silné". Zavolal jsem tedy p. Vladykovi - Rockwell, zda mi poradí a navrhl a uskutečnil přepínání mezi zapojením 6L6 jako pentoda nebo trioda, čímž jsem docíli výkonu cca 25W při režimu trioda. Velice příjemně mě překvapil zvuk jak čistý a zejména pak přebuzený ...., akorát, že jsem si musel hodně pohrát s nastavením a presence se stala vysléveně "jedovatá"! Nemáte někdo s tímto také zkušenosti ... ??
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Alternátor a 4 návštevníků