Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

George Dennis aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Re: George Dennis aparáty

Příspěvekod Bummer » 6.08.2010 19:41

Nebo si ho dej na rybářskou stoličku, jako to mám já. :mrgreen:
Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) DIMAVERY PB-320 Digitech Hardwire CR-7 Digitech Hardwire DL-8 Blackstar HT-Club 40 fake Shure SM58 M-Audio Fast Track

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 23

Příspěvekod Kamahl » 6.08.2010 19:41

Dark Axel píše:jen mě fascinuje, že ikdyž je to český výrobce, je u nás vpodstatě velmi málo známý... ať žije komplex "není to amerika, nebrat", případně "je to české, nebrat" :-D

Je vidět, že si nikdy nevyzkoušel jejich "kvákadlo". :lol:
Feelin' so Louny...
Kamahl

Příspěvekod dalabo » 6.08.2010 19:47

Kamahl píše:
Dark Axel píše:jen mě fascinuje, že ikdyž je to český výrobce, je u nás vpodstatě velmi málo známý... ať žije komplex "není to amerika, nebrat", případně "je to české, nebrat" :-D

Je vidět, že si nikdy nevyzkoušel jejich "kvákadlo". :lol:

Kvákadla: je jich víc jedno kopíruje klasiku. Ale co vím tak výroba komb dávno skončila a firma vlastně není. V září se potkám s G.B. tak se ho zeptám.
dalabo

Příspěvekod Skiner » 6.08.2010 21:07

Kamahl píše:Je vidět, že si nikdy nevyzkoušel jejich "kvákadlo". :lol:

jejich kváka jsem stejně jako ty měl, a rozhodně bych nešířil fámu, že je to špatný stroj. Je prostě jen jinej, ale spoustě lidí může vyhovovat.
Fender Classic Player Jazzmaster, Washburn WI66PRO FTS, Furch G22-SR cut
Cry Baby 535Q » Fulltone Fat-Boost 3 » MXR GT-OD » EHX Small Clone » EHX Nano Small Stone » TCE Nova Repeater » Line6 Verbzilla
Orange Rocker 30 & PPC 212 OB *
Skiner

Příspěvekod Fuckub » 6.08.2010 21:25

dalabo píše:Kvákadla: je jich víc jedno kopíruje klasiku. Ale co vím tak výroba komb dávno skončila a firma vlastně není. V září se potkám s G.B. tak se ho zeptám.

Výroba komb skončila? Stále jsou pokud vím v nabídce i v ceníku a neslyšel jsem o tom že by to George utnul. TO budou za pár let GD komba tedy spíš raritou pokud je to tak, ale nějak se mi to nezdá. Jinak své kombo VIntage Blue dávám v prodej, protože už hraju na elektriku jen doma v paneláku a na to je ho fakt škoda. Kdybyste někdo měl zájem....
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Fuckub

Příspěvekod Dark Axel » 8.08.2010 17:09

Kombo mám opřené o stěnu, jen to není příliš velký prostor a stojím skoro přímo před ním, tak mě to pořád tak nějak míjí :-D
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod dalabo » 17.08.2010 17:06

Fuckub píše:
dalabo píše:Kvákadla: je jich víc jedno kopíruje klasiku. Ale co vím tak výroba komb dávno skončila a firma vlastně není. V září se potkám s G.B. tak se ho zeptám.

Výroba komb skončila? Stále jsou pokud vím v nabídce i v ceníku a neslyšel jsem o tom že by to George utnul. TO budou za pár let GD komba tedy spíš raritou pokud je to tak, ale nějak se mi to nezdá. Jinak své kombo VIntage Blue dávám v prodej, protože už hraju na elektriku jen doma v paneláku a na to je ho fakt škoda. Kdybyste někdo měl zájem....

Firma je z Prahy nastěhovaná do Těrlicka (u Havířova). U distributora je:
George Dennis Amplifiers are currently out of production Check back in 2010 for updates!
dalabo

Příspěvekod Dark Axel » 22.08.2010 19:11

vrátil jsem výkonové lampy do plného počtu, otevřel záda, lehce stáhl hlasitost... slyším se o dost lépe, ale částečně to připisuju i Catalinbread DLS, protože to má průrazně marshallovské středy :)

každopádně myslím, že hlavní byly ty záda
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod Dark Axel » 27.11.2010 14:56

Pro zajímavost jsem se teĎko chvilku snažil najít nějaký pěkný zkreslený zvuk... naprosto mě šokovala účinnost třípolohového přepínače středů :) 2. a 3. poloha nic moc, ale první poloha mě donutila přepracovat pedalboard, začít strkat tremolo a delaye do efektové smyčky a používat Catalinbread DLS na nakopávání na sóla - ten crunch kanál má takový tlak, že DLS proti němu zní jako dětská hračka :lol:

ještě jsem to nevyzkoušel v mixu kapely, protože jsem tam ten den neměl footswitch, ale myslím, že to bude fungovat velmi dobře :)

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod dayslypper » 18.12.2011 20:51

Prosím o radu.

George Dennis THE BLUE nějakou možnost externě přepínat všechny 4 kanály? (tedy krom toho, kdybych nenatrefil na ten s MIDI modulem)
dayslypper

Příspěvekod Dark Axel » 18.12.2011 21:08

k The Blue se tuším dělal velký footswitch, kterým toho šla přepínat hromada. tam 4 kanály přepínat nejdou?

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod dayslypper » 18.12.2011 21:24

Aha, myslel jsem to externě i nad rámec toho orig. footswitche. Potřebuji aparát ovládat MIDI kontrolerem, tedy alespoň přes relátka.

Je tam výstup na footswitch, ale nemůžu najít manuál, co všechno umožní přepínat.
dayslypper

Příspěvekod Yakobos » 18.12.2011 22:28

Mám ho doma. Footswitch přepíná všechny kanály plus reverb, tedy zleva Clean, Crunch, Lead A, Lead B, Reverb. Snad to pomůže.
Custom made Les Paul - Fender stratocaster
Furch D-23 CR - Taylor 114e
mmjuz kombíčko
a další spousta hraček....
Yakobos

Příspěvekod dalabo » 20.12.2011 13:42

The Blue máš dlouho ? Ležel nám na skušebně 2 roky docela problem že se tak po třech hodinách hraní FS seknul přestalo to přepínat muselo se vypnout a zas jel. Kabel se dával nový nepomohlo to bylo to v servise tam se nic neprojevilo nic je to prodane ma to jeden doma a moc na něho nehraje.
dalabo

Příspěvekod dayslypper » 23.12.2011 12:51

Potřebuji místo orig. footswitche napojit rlé spínače z MIDI kontoleru, to je celé.
dayslypper

Příspěvekod dalabo » 25.12.2011 10:50

To si najdi někoho kdo ty GD zná a spravuje. Odpojit procesor co tam je a připojit to na rele.
dalabo

Předchozí

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy