Z mý zkušenosti: Mnohem lepší halfstack Engl 50W lampa v dětským pokojíku než 15W tranďák Marshall vedle bicích

No a k původnímu vláknu. Osobně taky nemusím komba, takže projedeme stacky. Když vezmu cenu toho, co jsi postoval, ergo cca 12500:
Poměrně často se objevujou na bazaru homemade boxy, hrál jsem na jeden 2x12 s Celestion G12T75 a zvuk za těch 3500, co za to ten chlap chtěl, naprosto luxusní. Do 4x12 bych přeci jen na doma po zkušenostech s tím, kolik to zabírá místa, jak blbě se to přesouvá, jak se to nedá pořádně naklopit a ten zvukovej rozdíl takovej není, nešel a klidně bych bral 2x12. Zbejvá nám cca 9000. Z novejch už se v týhle cenovce dá jít třeba do Bugery -
http://kytary.cz/bugera-v55hd/HN107132/ , ač nejsem zrovna příznivcem Valvekinga, hlava se dá sehnat bazarově kolem osmičky. Stejně tak nejrůznější kopie Marshallů jsou v týhle kategorii již dostupný, ale tam se to nedá poradit paušálně, s kvalitou je to kus od kusu, Rozdalla jsem viděl na bazaru už kolem sedmičky a byl bych ochotnej věřit tomu, že bude hrát fajn, vesměs se o jeho kopiích JCM900, kterou jsem tam na bazaru viděl, mluví dobře. Kdybych neměl aparát a měl budget lehce přes těch deset, šel bych určitě touto cestou a ptal se na konkrétní modely, co se objevěj na bazarech, ale samozřejmě je to na tobě

Chápu, že všichni říkaj, že jako aparát "do začátku" je ten Crate super. Já to spíš beru tak, že není špatnej, ale s trochou informací navíc a uvážlivým výběrem můžeš za ty peníze pochodit i líp