od Maples » 21.05.2012 16:10
Takže v pátek cestou do Zlína jsem se stavil ve Velkém Meziříčí okoštovat Tubemeistera, tu jsou mé poznatky!
Hrál jsem na hlavu s originální 1x12 bedýnkou, uchvátilo mě to, takže jsem to tam zkoušel docela dlouho a pořádně. I když jsem to víceméně věděl, stejně mě naživo velice příjemně překvapila velikost té hlavy, je to vážně parádně malinké a lehoučké, dá se říct, že je to skoro i k smíchu:D Průběžně jsem přepínal výkony i kanály a na každém výkonu hledal, jak by to nejlépe mohlo hrát a tak a zvukově u mě na oba kanály stejně vede plný výkon 18W, což se dalo i čekat, ale překvapilo mě, že naprosto nejvíc mě bavil dynamikou a hratelností čistý kanál. Zkreslení není zcela podle mého gusta, co se vyššího gainu týče - líbilo se mi vždy jako bluesovější do půlky gainu, dále je to místy až nepříjemně rozsypané. Hrál jsem na svého LP s P90, takže je dost možné, že na humbuckery bych dosáhl i hezčího ostřejšího zvuku. Lead Boost už mi přišel vážně zbytečný, to je takový trochu fuzz a kompresor v jednom, ale při hraní s kapelou na sóla bych si to dovedl představit. Každopádně reverb mi na hlavě určitě docela chybí, klidně bych ho dal namísto gainu čistého kanálu, který kreslí jen velmi nepatrně (ani zdaleka tolik, jako u Mesy na čistých kanálech).
Nebudu to již přehánět, abych to shrnul - Tubemeister mě rozhodně nezklamal a do budoucnosti uvažuji o tom, že bych si ho pořídil místo Blues Juniora primárně na domácí hraní, protože na 1W se dá kvalitně a pěkně hrát, i když plný potenciál se využije jen na 18W a zde je i dostatečná rezerva pro případné hraní na akcích s kapelou, když se nechce tahat velkou hlavu a bednu. Bavil mě, je jednoduchý, univerzální, hezky se přehřívá (to mám rád) a perfektní zvukový základ poskytuje!
Prodejna v meziříčí je též velice sympatická, skvěle jsem si popovídal s jedním prodavačem, který říkal, jak krásně mi to zní, pak mi předváděl nejlepší kytary, co tam měli, dal mi nějaké spešl trsátko a slíbil mi slevu na cokoliv z prodejny za mé hraní:D
Gibson 60's Tribute Goldtop P90, Fender American Stratocaster (2006), Gibson LP Studio (1992), Orange RK50H MkII + Orange PPC212, Fender Blues Junior, Dunlop Cry baby, Dunlop MXR Zakk Wylde OD, Boss OD 3, akustika Aria ASP100-CE