Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Hughes-Kettner EL-34

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Re: Hughes-Kettner EL-34

Příspěvekod Nero » 9.08.2011 20:47

Mám v bytě 50 Wattů v lampě. A než jsem měl brzdu, provozoval jsem je relativně v klidu. Samozřejmě zvuk to odnese, ale pořád lepší jak tranďáček nebo simulace :wink:
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod miro » 10.08.2011 16:50

Nero píše:Mám v bytě 50 Wattů v lampě. A než jsem měl brzdu, provozoval jsem je relativně v klidu. Samozřejmě zvuk to odnese, ale pořád lepší jak tranďáček nebo simulace :wink:

Rozumím Nero :) .

Mám Statesmana Duala a ten nemá stand-by. Aby se nezatěžovaly lampy při zapínání, mají volume poťáky na začátku dráhy skok - tzn. první 2-3mm se neděje nic. Zvuk je sice slyšet, ale je zřetelně pod dekou a nemá žádnou dynamiku. V okamžiku dosažení určitého bodu se dle mého laického názoru teprve připojí větší napětí (resp. nechá protéct větší proud) a kombo dostane ten správný zvuk. Bohužel se podle mne v tomto okamžiku již neslučuje s panelákem nebo bytovkou.
Greco Les Paul 1981; Ibanez GRG 170DX (Upgrade: SD SH1, SSL-2,SH4) Vintage VEC 1100N
Hughes Kettner Statesman Dual EL84, 4W mrňous od Mmjuze
Korg pitchblack; Nova Repeater; Visual Sound Open Road & Liquid Chorus; zdroj 8x10Vx100mA; Digitech JamMan; MI Audio Crunch box; Radial Big shot PB1; Electronic Orange Scarface, T-Rex Octavius
Cort B4, Ibanez SWX 65
miro

Příspěvekod Nero » 11.08.2011 10:15

Já hrál na nějakou verzi se stanby switchem a tam to krocení volume potu nebyl zas takový problém.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Abu » 11.08.2011 10:24

miro píše:Mám Statesmana Duala a ten nemá stand-by. Aby se nezatěžovaly lampy při zapínání, mají volume poťáky na začátku dráhy skok - tzn. první 2-3mm se neděje nic. Zvuk je sice slyšet, ale je zřetelně pod dekou a nemá žádnou dynamiku. V okamžiku dosažení určitého bodu se dle mého laického názoru teprve připojí větší napětí (resp. nechá protéct větší proud) a kombo dostane ten správný zvuk.

Myslim, ze by se zadny vyrobce neobtezoval s takovouhle slozitosti jako je pripojovat anodove napeti podle polohy potaku Volume. Dat tam standby switch je asi tak 15x jednodussi a vyrobne levnejsi. Podel me skokove zvyseni hlasitosti nijak nesouvisi se standby.
Hraju výhradně na šrot.
Abu

Příspěvekod miro » 11.08.2011 21:32

Abu píše:
miro píše:Mám Statesmana Duala a ten nemá stand-by. Aby se nezatěžovaly lampy při zapínání, mají volume poťáky na začátku dráhy skok - tzn. první 2-3mm se neděje nic. Zvuk je sice slyšet, ale je zřetelně pod dekou a nemá žádnou dynamiku. V okamžiku dosažení určitého bodu se dle mého laického názoru teprve připojí větší napětí (resp. nechá protéct větší proud) a kombo dostane ten správný zvuk.

Myslim, ze by se zadny vyrobce neobtezoval s takovouhle slozitosti jako je pripojovat anodove napeti podle polohy potaku Volume. Dat tam standby switch je asi tak 15x jednodussi a vyrobne levnejsi. Podel me skokove zvyseni hlasitosti nijak nesouvisi se standby.

uvidíme :D (kontaktoval jsem technickou podporu H&K).
Greco Les Paul 1981; Ibanez GRG 170DX (Upgrade: SD SH1, SSL-2,SH4) Vintage VEC 1100N
Hughes Kettner Statesman Dual EL84, 4W mrňous od Mmjuze
Korg pitchblack; Nova Repeater; Visual Sound Open Road & Liquid Chorus; zdroj 8x10Vx100mA; Digitech JamMan; MI Audio Crunch box; Radial Big shot PB1; Electronic Orange Scarface, T-Rex Octavius
Cort B4, Ibanez SWX 65
miro

Předchozí

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy