![]() |
![]() |
![]() |
|
|
wolf píše:Zdar...Spatnou pream flasku poznas az ji vymenis,takze nejlepsi menit jednu po druhy a stridat je mezi sebou...Koncovou lahev poznas jednoduse ze na ni poklepes a ta zacne vydavat susteni,huceni anebo ruzne pazvuky...Lupani v repru je vetsinou koncovka....Preamp flasky poznas na spatnym zkresleni,dutym zvuku,malo nebo hodne vysek atd.....
Pro NW....To ze lampy svitej modre neni zadna vada,Sovteky a vubec flasky starsiho data vyroby to delaj normalne.......
bubucci píše:wolf píše:Zdar...Spatnou pream flasku poznas az ji vymenis,takze nejlepsi menit jednu po druhy a stridat je mezi sebou...Koncovou lahev poznas jednoduse ze na ni poklepes a ta zacne vydavat susteni,huceni anebo ruzne pazvuky...Lupani v repru je vetsinou koncovka....Preamp flasky poznas na spatnym zkresleni,dutym zvuku,malo nebo hodne vysek atd.....
Pro NW....To ze lampy svitej modre neni zadna vada,Sovteky a vubec flasky starsiho data vyroby to delaj normalne.......
Preamp lampy jsou taky poznat poklepáním, buď přímo na lampu nebo do šasi v místech, kde jednotlivé lampy jsou.
SynysterGate$ píše:Taky se tu zeptám. Dovezl jsem si domů aparát a někdy se stane, že když momentálně nehraju (apec zaplý) a čumím do GuitarPro, tak začně vyházet z repráku šum a když zahraju, tak je zvuk nějaký špatný a kolísá. Ale trvá to třeba 5 sekund. Je to třeba 1x, max 2x denně. Začalo to dělat od té doby, co jsem si dovezl apec domů, na zkušebně to nedělalo. Myslíte že je něco s lampami, nebo to nechat tak když to není konstantní.
Namodro nezáří plyn v nich, ale samotné sklo pod nárazy elektronů. Bál bych se spíš žluté či červené záře v celém objemu baňky nebo viditelně žhnoucích jiných částí než žhavicího vlákna. Mělo by svítit jen žhavení, případně ta modrá záře, typicky u koncových lamp. Ta není na škodu, to je jen luminiscence skla, bombardovaného proudem elektronů. Mně se třeba hrozně líbí.NihilisticWonder píše:Rád by som túto tému zasa otvoril...
Môj problém ? No tri lampy žiaria namodro jedna obyčajne nažlto. Teda namodro žiari plyn v nich. Neviem, nejak nepozorujem výkyvy zvuku, alebo som hluchý...ale proste mi to nejak nedá ako som si to všimol...Ako to, že tri žiaria namodro a jedna nažlto ? Teoreticky by to malo znamenať, že mám otráveý plyn v troch elektrónkach, ale kdesi som čítal, že to nemusí byť pravidlo, lenźe kto si má pamätať, ako to svietilo nové, keď to mám podsvietené dokonca načerveno ?
...Mám na aparáte kontrolky, keby boli elektrónky poškodené, ale tak mám za to, že sa rozsvietie, až keď niektorá z lámp odíde úplne...Myslím koncové lampy teraz...Má niekto nejakú spoľahlivú metódu ako s dobrým predstihom zistiť, že sa elektrónka kazí ???
Ide len o to, že už som počul toľko verzií riešenia ohto, že fakt neviem, čo si mám myslieť...

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků