od filo01 » 3.10.2011 20:19
Tak jsem projel všechny presety Mini3, pak si pro porovnání zapnul moje MC s 8" reprem a zůstanu u něho. Mé kdysi poměrně velké nároky na počty efektů a "kroutítek" se postupně zmenšují (u Mini3 jsem pořádně zkusil akorát kompresor, zbytek jsem letmo projel), takže budu hodnotit jen modely zesilovačů a celkový zvuk. U Voxe se mi líbily čisté zvuky až po AC15, pak UK 80, UK 90 a i Cali Metal. Naopak US HiGain, AC30 a UK70 mě neoslovily vůbec. Gainu je dost i s rezervou, tónová clona taky funguje, jak má, basů je přiměřeně velikosti 5" repráku. Co mě po diskusích na netu nepřekvapilo, je šum na pozadí a to i v klidovém režimu (se staženým volume na kytaře). Není to žádná tragédie, MC šumí taky, ale o něco míň.
Když to shrnu, tak MC má pro mě výhodu v Acoustic modelu a R-Fieru, které používám nejvíc, naopak Vox má z mého pohledu výborné "elektrické" čisté modely + rockové alá AC/DC až GnR. Cali Metal taky není špatný. U mě je to tak 50/50, kdybych měl nejdříve Voxe (kór s 8" reprem) a pak dostal do ruky origoš 4" MC, tak to hodnocení dopadne podobně a zůstal bych pravděpodobně u Voxe.
To 4444: Pokud o tom Mini3 uvažuješ, dej vědět přes SZ, koupil jsem ho poměrně levně a nemíním na tom rýžovat. Jinak ho dám na bazar.
Jolana Syrinx, Ibanez S420, Roland MicroCube 8" & Cube Street, Boss Micro BR-80, Widara A/B true bypass box