Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

kombo Line 6 Spider - rada, zkušenost

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

kombo Line 6 Spider - rada, zkušenost

Příspěvekod tom cat » 17.11.2011 0:50

ahoj, máte někdo zkušenost s tímto kombem , je to 15W , chci kombo na doma , je to levnější cenová kategorie, nechci použité, má to mít 6 efektů, 4 kanály, ladičku,
stojí cca 2600,- kč, vím že za tyhle peníze moc parády neudělám, ale hraju cca rok a půl a zvukově bych chtěl něco co se přibližuje ke kapelám /kiss, judas priest ap./,
nebo jestli je to kombo hodně špatně, tak dík za radu
tom cat

Re: kombo Line 6 Spider - rada, zkušenost

Příspěvekod filo01 » 17.11.2011 7:57

1. odmítáním bazaru si zbytečně zužuješ výběr
2. o Line6 Spider se povídá (i tady na fóru: hledej), že mají nepoužitelné "chemické" zkreslení. Osobní zkušenost nemám, youtube se nedá až tak moc věřit.
3. pokud trváš na efektech, tak akceptovatelnými alternativami jsou Roland Cube, Peavey Vypyr a Fender Mustang, pokud opravdu trváš na novém, tak do 2500,- pouze Mustang1
4. nejlepší cestou je sjet do hudebnin a vyzkoušet na vlastní ucho
Jolana Syrinx, Ibanez S420, Roland MicroCube 8" & Cube Street, Boss Micro BR-80, Widara A/B true bypass box
filo01

Příspěvekod minibb » 17.11.2011 11:33

Se spiderem mam osobní zkušenosti, a zkreslení je opravdu chemické a nepožitelné, pokud nemáš gain a treble stažený asi na 9 až 11 hodin.radši bych ho nebral...
Obrázek
Ibanez roadstar II RG530WP (DiMarzio+Seymour Duncan)
Cort TS 250 (díra u krku + Emg 81)
Fokus superstrat
Bugera 333-212 kombo
Boss me-20
minibb

Věk: 15

Příspěvekod Flajtr » 17.11.2011 13:59

Teď ho používám na intru ( je kamošovo ), ale nedoporučuju. Snad si to tady nepřečte, ale stojí to fakt za prd a to myslím kompletně i s efekty. Kdybych měl říct konkrétně tak by to byla neuvěřitelná umělost zvuku, nekonkrétnost a slabej rozsah potenciometrů. Navíc já prostě nejsem schopnej na to slušně hrát, zvuk nemá dynamiku a člověk se musí dost snažit, aby na to zahrál něco rozumně...v tomhle mi taky lampa příjde lepší ( ikdyž se říká, že víc odhalí nedostatky ).

Teď už bych na doma vybíral opravdu něco lampového, doby kdy i malý lampáče byly drahý jsou pryč, klidně podobné velikosti, klidně s 8" reproduktorem, ikdyž je to málo, ale s nějakou krabičkou ( overdrive a podobně ) to bude prostě lepší.

Zkoušel bych se dívat po kombech jako je laney cub, vht special, blackheart a podobně ;)
Flajtr

Příspěvekod LarryColl » 17.11.2011 14:43

Hral jsem chvili na 15 w spidera , akorat ted nevim jestli to byla III nebo IV a zvuk me sice nenadchl, ale neprijde mi to az tak strasny jak vsichni pisou...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
LarryColl

Věk: 21

Příspěvekod Amid » 17.11.2011 15:31

LarryColl píše:Hral jsem chvili na 15 w spidera , akorat ted nevim jestli to byla III nebo IV a zvuk me sice nenadchl, ale neprijde mi to az tak strasny jak vsichni pisou...

Asi tak nějak. Na cvičení doma ujde...
Obrázek

Ibanez RG 470, SD SH-4, VHT Special 6 Ultra, Greenback, Razzor Digital Delay
Razzor Hellraider, ProCo You Dirty Rat (půjčený), Smrckaeffects 4x10V Power Supply
Amid

Příspěvekod minibb » 17.11.2011 16:03

Já ho měl asi rok (vlastně ještě někde mám, ale nevim kde :D) a stojim si za tim, že je ten zvuk naho*no. Na cvičení doma bych spíš bral nějaký roland cube...
Obrázek
Fokus superstrat
Bugera 333-212 kombo
Boss me-20
minibb

Příspěvekod LarryColl » 19.11.2011 10:38

minibb píše:Já ho měl asi rok (vlastně ještě někde mám, ale nevim kde :D) a stojim si za tim, že je ten zvuk naho*no. Na cvičení doma bych spíš bral nějaký roland cube...

Jak rikam, vec nazoru hral jsem sice u kamarada jen chvili, ale nezdalo se mi to tak strasny jak vsichni okolo rikaji, mimoto kamarad uz ho ma 3/4 roku a nestezuje si na to... Podle me by se vyplatilo kdyby jsi zasel do nejakych hudebnin a vyzkousel jak Spidera tak treba i toho Rolanda...
LarryColl

Příspěvekod minibb » 20.11.2011 12:56

Já bych si koupil malou lampu a nějakou krabičku spíš než tohle. A z tranzistorů spíš toho rolanda, spiderův umělej zvuk se oposlouchá.
Obrázek
Fokus superstrat
Bugera 333-212 kombo
Boss me-20
minibb

Příspěvekod LarryColl » 22.11.2011 12:24

minibb píše:Já bych si koupil malou lampu a nějakou krabičku spíš než tohle. A z tranzistorů spíš toho rolanda, spiderův umělej zvuk se oposlouchá.

Ted je otazka na jaky styly to chce... A druha stranka veci kolik na to ma taky financi...
LarryColl

Příspěvekod stronger » 27.11.2011 0:53

Hodně záleží co cheš hrát. Já můžu soudit,mám Line6 a i Roland Cube. Mám rád hodně zkreslení a doopravdy může zvuk znít někdy až moc chemicky,ale dá se z něho vytáhnout i solidní zvuk. ČIstý zvuk má hezky křištálově čistý,jen ta dynamika trochu chybí. Jako další klad Line6 vidím,ukladáním zvuků do paměti komba :) Častěji hraju na Line6 než na Rolanda :) ale hraju tedy něco tvrdšího,že JP...
stronger

Příspěvekod lukybraby » 27.11.2011 17:55

Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: na novej se vykašli. Pokud ho seženeš na bazaru, dá se koupit třeba za 1500 a za ty prachy to neni špatný. Na domácí cvičení stačí (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), efekty v tom jsou sice na h***o, ale tak na zkoušku... Koukej spíš po nějakym tom Rolandu Cube, ten mi přijde mnohem lepší.
kytary: Squier Standard Fat Stratocaster, Cort Earth 70
na doma: Line6 Spider III 15W
na ven: Fender FM100H + Crate V212B
lukybraby

Věk: 25

Příspěvekod Demilich » 27.11.2011 19:34

lukybraby píše:Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: ..... (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), .

Do tý doby, než kluci zapli zesilovače. :lol:

Tohle nesežeru ani s kečupem hochu, leda že hrajete jazz a hrál jsi na 30 W PMPO.
Náš kytarák to přinesl na zkoušku a bubeník to přehlušil už při zvučení, kdy do toho netříská naplno... 8)

EDIT: Abych jen nepindal, musím říct, že zvuk spiderů nemám rád, ale co se těch straých týče. Náš kytarák má to domácí spider kombo, ale tu nejnovější sérii, tuším čtyřku? A tam ty zvuky na metal celkem hodně zlepšili, už to není taková chemka jak u těch starých. Na doma bych se toho tedy už nebál. Ale jen ta nejnovější řada...
Kytary:Schecter Damien 7 (2*EMG-707TW-CoilTapped), Fender Deluxe Roadhouse Stratocaster (MIM)
Ampec:Peavey 6505+ , Orange PPC 412 (4*V30)
Hračky: Line6 Spider Jam, Boss NS-2

Nejsem v ČR, nemám u sebe kytaru ani gear.
Demilich

Věk: 23

Příspěvekod lukybraby » 27.11.2011 19:56

Demilich píše:
lukybraby píše:Sám mám 15Wattovej Line 6 Spider III a řeknu k tomu asi tohle: ..... (ve zkušebně kupodivu bylo slyšet i přes bicí, basu a druhou kytaru...), .

Tohle nesežeru ani s kečupem hochu, leda že hrajete jazz a hrál jsi na 30 W PMPO.
Náš kytarák to přinesl na zkoušku a bubeník to přehlušil už při zvučení, kdy do toho netříská naplno... 8)

Klidně ti dam k tomu i trochu hořčice, jakou máš radši? :D Bubeník bubnoval tak nějak normálně, druhá kytara jako obvykle z kapely nejhlasitější (nějakej 50W randál lampáč) a já se s tim malym sráčem slyšel 8) Vřískot z toho malinkýho 8palcovýho repráčku prostě prolezl k mojim uším (a ušim ostatních). Volume necelá 1/2 (od nějakých 2/3 už reprák nestíhá). Odkud jseš? Rád předvedu, taky jsem tomu nechtěl věřit :lol:
kytary: Squier Standard Fat Stratocaster, Cort Earth 70
na doma: Line6 Spider III 15W
na ven: Fender FM100H + Crate V212B
lukybraby

Věk: 25

Příspěvekod Demilich » 27.11.2011 22:46

lukybraby píše:
Demilich píše:

Klidně ti dam k tomu i trochu hořčice, jakou máš radši? :D Bubeník bubnoval tak nějak normálně, druhá kytara jako obvykle z kapely nejhlasitější (nějakej 50W randál lampáč) a já se s tim malym sráčem slyšel 8) Vřískot z toho malinkýho 8palcovýho repráčku prostě prolezl k mojim uším (a ušim ostatních). Volume necelá 1/2 (od nějakých 2/3 už reprák nestíhá). Odkud jseš? Rád předvedu, taky jsem tomu nechtěl věřit :lol:

Aha, ok. Máme jiný pojem slova slyšet. Já myslel slyšet, ne jakoby cítit nějaký bordel v kapele navíc lezoucí odněkaď.
Ale ok, pobavils aspoň, bez urážek :wink:
Kytary:Schecter Damien 7 (2*EMG-707TW-CoilTapped), Fender Deluxe Roadhouse Stratocaster (MIM)
Ampec:Peavey 6505+ , Orange PPC 412 (4*V30)
Hračky: Line6 Spider Jam, Boss NS-2

Nejsem v ČR, nemám u sebe kytaru ani gear.
Demilich

Věk: 23

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy