Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Lampa do zkušebny/na koncerty s vintage zvukem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Lampa do zkušebny/na koncerty s vintage zvukem

Příspěvekod Skrehota » 17.08.2011 12:16

Zdravíčko,

výhledově si plánuji pořídit lampový aparát splňující následující nároky:

1) kombo, tedy ne hlava+box (z důvodu snazší manipulace)
2) dostatečný výkon pro hraní ve zkušebně i s ráznějším bubeníkem (mohlo by stačit 30W?) a ozvučení menších klubů bez PA
3) rozhodně spíše vintage než moderní zvuk
4) kvalitní čistý zvuk a crunch (využití hlavně pro 60's rock, blues, jazzrock - líbí se mi zvuk Cream, kalifornské 60's scény, z modernější muziky třeba SRV), nepotřebuji hi-gain, kdyžtak dokrmím krabičkou, zajímají mě i jednokanály
5) spolehlivost

...a samozřejmě co nejlepší poměr cena/výkon. Bazaru se nebráním, naopak. Z hlediska ceny vidím horní hranici na úrovni bazarových fenderů Hot rod/Blues deluxe, ale o nich vím dost, zajímají mě spíše tipy na levnější (a třeba i o něco málo menší) aparáty, které by výše popsané nároky splňovaly. Z hlavy mě napadá třeba Laney VC 30 nebo Kustom Defender (podle pár ukázek se mi líbily, ale přece jen bych poprosil zkušenější členy fóra, aby tato komba napříč mými požadavky zhodnotili). Perte do mě nejrůznější tipy... díky :-)
Skrehota

Věk: 22

Re: Lampa do zkušebny/na koncerty s vintage zvukem

Příspěvekod Nero » 26.08.2011 19:50

Doporučoval bych Laney LC a VC, zmíněný Kustom Defender a pak Peavey Classic. Z těch o něco dražších se dnes bez problémů dají pořád poměrně levně sehnat Voxy AC nebo ty Fendery. O všem je tu dost napsáno, zkus pohledat a pak se kdyžtak ptej.

Jinak výkon okolo 30 W v lampě rozhodně stačí.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Faja » 31.08.2011 12:42

Mám Fendera hoto rod deville 410 ( 60w ) a moc se mi líbí .... perfektně se na nej hraje akorát doporučuju do zkušebny 40w :-) Mám 60 a ještě jsem si netroufl dát volume za 6/12 pac je to neskutecny rachot ;-) zalezi taky na kytare samozrejme :) ja mám bohuzel HB takze clean není pravy Fenderovsky ....
Faja

Příspěvekod McKozias » 31.08.2011 12:58

60 nebo 40W...to uz mas docela jedno
Cort X6 (DiMarzio D Activator X bridge)
Squier strat---> Digitech Whammy ---> Boss BF2 ---> Boss DD3 ---> Crate V50
ibanez v72bk

stay (sic)
McKozias

Věk: 19

Příspěvekod woro90-1 » 31.08.2011 13:45

Jen tak na okraj - The Ventures hráli do Fenderů na kytary Mosrite a jak jim to znělo :wink:
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Příspěvekod Abu » 31.08.2011 14:06

Skrehota píše: mě napadá třeba Laney VC 30 nebo Kustom Defender (podle pár ukázek se mi líbily, ale přece jen bych poprosil zkušenější členy fóra, aby tato komba napříč mými požadavky zhodnotili)

Mam Defendra zu asi 2,5 roku a jsem spokojen. Akorat jsem menil reprak, chtel jsem vic stredovy zvuk. S overdirve krabickami si rozumi dobre. Taky pouzivam spis zvuky ala 60-70. leta.

Nedavno se tady jednoho pokousel prodat jeden z mistnich diskuteru, podle me za skvelou cenu, mrkni jestli jeste neni v Trzisti.
Hraju výhradně na šrot.
Abu

Příspěvekod bubucci » 31.08.2011 14:15

Už je pryč, šel za 5k. Fendery hrají líp, ale zase stojí 1x-2x tolik. Na clean a crunche je Defender dobrý.
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod dlouhovlasac » 6.09.2011 16:16

Já jsem si nedávnou koupil z bazoše za 18k Fender '65 Deluxe reverb a je to přesně, to, co popisuješ. 22W, ideál. S kapelou zkoušíme na letním parketu na fotbalovým hřišti a je to hlasitý ažaž. A krásnej vintejdž. čistej zvuk začíná kreslit až na 7. volume. Je asi o trochu dražší, než to co chceš, ale myslím si, že to za tu úvahu stojí.
Kramer Pacer Custom 2, Fender Stratocaster, akustika Hohner, Ibanez Tubescreamer TS-808, Fender 65 Deluxe Reverb
dlouhovlasac

Příspěvekod citizen.one » 6.09.2011 16:48

sice nevim kolik na to mas, ale zajimavy je z cr produkce Berserker, musim teda priznat, ze jsem zatim nic krom ohlasu neslysel, ale urcite prvky v tom co dela, naznacuji, ze to bude dobre...30w zesilovac stoji myslim 13 tisic, takze kombo o neco vic...do konce mesice snad bude mit neco postaveny, tak tam konecne vyrazim :)

jinac jestli mas moznost z anglie, tak muzu doporucit firmu Martamp, na dovolenke jsem si poridil hlavu a 212 box - 18w , a hraje to moc pekne...se stratem s pasivama namax velmi ale velmi jemne nakresluje, spis az kdyz do toho clovek rizne a staci to prikopnout a leze z toho super zvuk...cena viz stranky...jsou hodn vstricny, takze si asi muzes jeste leccos privymyslet :)
Gibson LP Supreme|PRS McCarty Soapbar|Fender Telecaster Custom MIJ|Fender Stratocaster MIJ|Gibson SG Standard '74|Gibson ES335 '69|Luxor G.60|M/B Cal.50+|M/B212HB|Orange OR80R|Sears Silvertone Twin Twelve|Martamp nr.1|a porad jeste hodne veci na prodej :)
citizen.one

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy