Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Laney GC50

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Laney GC50

Příspěvekod joshua_K » 24.04.2011 10:33

Zdravim vas. Mam problem se svym pomerne starym 50W kombem Laney GC50. Koupil jsem ho asi pred 5 lety. Uz nejakou dobu se mi sam od sebe zacal prepinat clean a overdrive pri hrani, coz se dalo jednoduse vyresit tim, ze jsem zapojil pedal s prepinanim clean a overdrive a samovolne prepinani ustalo. Dnes jsem zjistil, ze mi prestava reagovat zvuk, tzn. ze pri hrani se kombo ztlumi a prestane hrat a pak najednou znovu zvuk naskoci. Nejsem zadny profik pres elektroniku, uvazoval jsem nad tim, ze budou nekde spatne kontakty, uz se jedna o pomerne starsi kus. Zajimalo by me, jestli se jedna o problem, ktery je resitelny, jestli je vubec vyhodne neco takoveho vezt opravit a kolik by to stalo. Hraju jenom sam doma, uz dyl jsem uvazoval ze bych ho prodal a koupil si nejakou malou 10W na doma, ale s timhle je neprodatelny, takze me zajima jestli se mam o neco snazit nebo ho budu muset vyhodit.

Diky, Honza
joshua_K

Re: Laney GC50

Příspěvekod dalabo » 25.04.2011 16:50

Stejná vada samovolné přepínání overdrive mi dělalo vadné tlačítko vlhko ve skušebně prevít :-(
dalabo

Příspěvekod DL » 25.04.2011 21:37

joshua_K píše:pri hrani se kombo ztlumi a prestane hrat a pak najednou znovu zvuk naskoci.

Co takhle vyměnit (nejen) koncové Lampy?
.: Gibson Flying V Ebony [496R+500T] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Jazz III & Stubby picks :.

"When I play lame, I just stop playing lame and start playing awesome instead... True story." DL

DL

Věk: 21

Příspěvekod dalabo » 26.04.2011 13:19

Dobry nápad: jakou značku doporučuješ?
dalabo

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy