Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Lehčí kombo na koncerty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Re: ...

Příspěvekod jonas1 » 13.08.2008 8:52

Osios píše:O Crate jsem přemýšlel...
Momentálně mě docela láká i něco od Orange, hlavně toto:
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Oran ... 7&action=s

Co na něj říkáte?

CR30R jsem mel nadoma, ale pri zkousce ve zkusebne vubec nemel sanci - zkratka 30W ani 50W trand na zkusebnu nestaci - zvukove jsou povedenejsi prvni serie z Korey, zvukove je to nakraplejsi, stredovejsi (snazi se to o zvuk Orange, ale bohuzel) - ten Fender XD si ho da ke snidani, jak psal qwer - ostatne jako vsechny ostatni komba v tyhle kategorii..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
jonas1

Příspěvekod Maples » 13.08.2008 10:45

i když si ho taky kupuju, tak objektivně jsem schopen doporučit Super Champa...na Funk uplně nejideálnější, i když máš zrovna Les Pauly, se Stratem by to byla eště jiná;)
Právě to je na něm nejlepší - za takovou neskutečnou cenu pravej Fender čistej zvuk, to je krása...
Gibson 60's Tribute Goldtop P90, Fender American Stratocaster (2006), Gibson LP Studio (1992), Orange RK50H MkII + Orange PPC212, Fender Blues Junior, Dunlop Cry baby, Dunlop MXR Zakk Wylde OD, Boss OD 3, akustika Aria ASP100-CE
Maples

Příspěvekod Sami » 13.08.2008 21:55

jonas1 píše:
Osios píše:O Crate jsem přemýšlel...
Momentálně mě docela láká i něco od Orange, hlavně toto:
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Oran ... 7&action=s

Co na něj říkáte?

CR30R jsem mel nadoma, ale pri zkousce ve zkusebne vubec nemel sanci - zkratka 30W ani 50W trand na zkusebnu nestaci - zvukove jsou povedenejsi prvni serie z Korey, zvukove je to nakraplejsi, stredovejsi (snazi se to o zvuk Orange, ale bohuzel) - ten Fender XD si ho da ke snidani, jak psal qwer - ostatne jako vsechny ostatni komba v tyhle kategorii..

A já zastávám názor, že 50 i 30W ve zkušebně stačí. Mě stačilo 15W..
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Sami

Příspěvekod Osios » 15.08.2008 10:00

Sami píše:A já zastávám názor, že 50 i 30W ve zkušebně stačí. Mě stačilo 15W..

Právě...
Ten Fender je lákavej...Kdyby neměl ty efekty a cena by se tim dala srazit dolů bylo by to idealnější...ale to už si moc vymejšlim...:-)
A co tenhle fender?
http://kytary.cz/fender-frontman-65r-ne ... 49:0:0:1:0

Zvukově asi na lampu nemá to je jasné...ale 12" repro...a levnější...a tranďák snese víc "mechanické brutality" :-)
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, EHX Deluxe Memory Man, Beta Aivin DD100, Digitech RP80 a RP250
Osios

Věk: 21

Příspěvekod jonas1 » 15.08.2008 10:08

Osios píše:

Právě...
Ten Fender je lákavej...Kdyby neměl ty efekty a cena by se tim dala srazit dolů bylo by to idealnější...ale to už si moc vymejšlim...:-)

Mluvil jsem o 30-50W u tranzistoru, lampa je nekde zcela jinde..
To DSP je tam podle me naopak jedine ku prospechu..

Jestli chces tranzistor, muzes koupit cokoliv, protoze ten zvuk stejne neproleze kapelou;)

Jinak mi porad unika, jak jsi ke kombu brutalni, ze by nemelo prezit??

http://www.youtube.com/watch?v=Q-z_qNNcVz8
to je taky lampa..
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
jonas1

Příspěvekod Skipper » 15.08.2008 10:33

Drobák píše:tak to je opravdu celkem nereálný...bazar možná...jestli hraješ s bubnama tak 60w je akorát..ale takovejch 40 "stačí"
jestli chceš něco s 12" reprama tak doporučuju už 2x12 a to pod 20kg mít nebude...obvyklá váha takovejhle kombíček je +-25kg....
hm mam 2x40w - 12" repra a je to tak 27kg - Marshall Valvestate 8240
Gibson LP-BFG-TG, Epiphone Special I + R.M.pickups, T.C.Electronic PolyTune, Vox V847-A, Shure UT4, Ibanez TK999, Marshall JCM 900 SL-X, Marshall Lead 1936 2x12" (JCM 900) Marshall Valvestate 8240, home-kábly a Dunlop Jazz III trsátka.
Škopky Mapex Q + Paiste 101 (ve skvělé kondici a ladění).
Lexicon Alpha, Cubase (3 SX, 4 LE); IK Multimedia - Ampeg; Native Instruments - Guitar Rig 4; Toontrack - Ezdrummer, PSPad, Photoshop CS4 a hafo kódíků
Skipper

Věk: 18

Příspěvekod Osios » 15.08.2008 11:27

jonas1 píše:
Osios píše:

Právě...

Jestli chces tranzistor, muzes koupit cokoliv, protoze ten zvuk stejne neproleze kapelou;)

to je taky lampa..

No tak samozřejmě, že s nim nemlatim...ale občas po cestě utrží nějakou tu ránu. Proč to řešim - měl jsem pučenýho Kustoma celolampu. Taky utžilo pár ran...a potom občas chrastalo. A nerad bych zažil situaci kdy to ve zkušebně hraje a na koncertu nic. I když jsem jenom 2nd kytara.

A propo to video je docela mazec. Podle toho to možná nebude zase tak hrozné...:-) A přenositelnost by se teoreticky dala vyřešit kolečkama...
Takže lampa asi jistá jako investice do budoucna, jenom ty finance.
Trochu jsem brouzdal tady po foru a zaujaly mě dvě komba:
Crate V50 a hlavně Hocke VMH284. To Hocke mi přijde fakt zajímavý.
Co vy na něj?

(Když jsme u toho házení aparátem, Zakk Wylde taky na jednom koncertu z Paříže házel do lidí JCM800ky a bedny...Tak by mě zajímalo jestli jim je nechal nebo je u vchodu vybírali :-)
Fender Stratocaster Highway One USA, Epiphone Les Paul Custom, Epiphone Les Paul Special Model II; Dunlop Cry Baby, MXR distortion III, MXR Stereo Chorus; Dunlop Jimi Hendrix Classic Fuzz, EHX Deluxe Memory Man, Beta Aivin DD100, Digitech RP80 a RP250
Osios

Věk: 21

Příspěvekod Dirty.Pig » 19.08.2008 15:18

jonas1 píše:
Osios píše:

Právě...

to je taky lampa..

tak to ej husty video :D
"Music is Magic. Magic is Life" - Jimi Hendrix

http://www.last.fm/user/dpavlis
Dirty.Pig

Věk: 19

Předchozí

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy