Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Má někdo zkušenost s Laney vc15 110

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Má někdo zkušenost s Laney vc15 110

Příspěvekod Příroda » 21.06.2009 2:40

Zdravím ohlížím se po nějakém kombu, docela mě zaujal Laney vc15 110, ale zajímaly by mě nějaké recenze pokud ho někdo máte napište mi prosím, jak hraje, jestli je to k tomu či ne. Hraju rockovou muziku a hraju na Fender Stratocaster. Díky
Příroda

Re: Má někdo zkušenost s Laney vc15 110

Příspěvekod Dark Axel » 21.06.2009 10:52

mám VC30 112, ale zvukově je to na stejné bázi

záleží, co si představuješ za zvuk - mají velmi hezký měkký vintage čistý zvuk. se zkreslením by to mohlo být horší, asi bych doporučil nějaký overdrive. bohužel jsem neměl příliš šanci zjistit, co to udělá, když se kombo dá na vyšší hlasitost, ale velké zkreslení to nemá

jaký rock?
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod Lachim » 21.06.2009 15:30

Řve to jako kráva, co Axle?
- MusicMan Axis bay Pořízka, Seagull Artist Mosaic Quantum II, YAMAHA Pacifica 402s
- VOX V847 TB, BBE Opto Stomp, GERHAT TubeDriver+, Carl Martin Rock Drive, Andy's Drive 666, TB lišta, Digitech RP 250
- HOT Rocker 30 & VHT Special 6
Lachim

Příspěvekod Dark Axel » 21.06.2009 16:02

to teda řve :-) dneska jsem si tu v paneláku zase hrál a fakt z toho moc zkreslení nedostanu aby na mě sousedi nebouchali :-D ale já jsem stejně zvyklý na krabičky, takže mi to problém nedělá

ještě k té VC15 - já osobně bych si i za tu 30ku připlatil kvůli 12" repru, ale to je na tobě
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod Příroda » 21.06.2009 16:44

Super dík, mě ani tak nejde o to připlatit nebo nepřiplatit, ale líbí se mi, že s tou desítkou je to malé a 30W je pro mě zbytečně moc, jinak ti samozřejmě rozumím dvanáctka, je dvanáctka. :) Já teď hraju na hlava+box od HOTa, zvuk super ale velikost 2x12 boxu, váha 30 kilo a 55W hlavy modelu RockHeart je pro mě teď zbytečná, začínám být nějak línej . . . :D a do klubu pro stovku lidí, mi to přijde zbytečné. Ještě jsem koukal že laney dělá nějakej LC 15R zkoušel si to někdy nebo slyšel jsi to někde ??? jo jinak hraju řekněme českej rock, něco mezi starým bygbeatem řízlej hard rockem a někdy popem, nevím, jak to přesně specifikovat . . . :)
Příroda

Příspěvekod Dark Axel » 21.06.2009 16:55

ty LCčka jse mnikde ještě neslyšel, ale má to být modernější, rockovější zvuk :-) osttaně na LC50ky myslím hrávali třeba Horkýže slíže

hehe, pokud ti jde o velikost, tak se ti nedivím, že se ti s tím HOTem nechce tahat :-D je to krásný apec, to určitě, Horký dělá dobré věci, ale věřím, ež to někdy může být otrava

těch 30W v class A fakt není zrovna nejméně, ale v porovnání s takovým Fender Pro Reverb to zas tak moc neřve :-) dá se z toho dostat řekněme na 2 i ta pokojová hlasitost, na cca půlku tím sám vpodstatě ozvučíš taneční sál. Má to spíše měkčí zvuk, takže to ani nerve uši. u té 15ky si ten výkon moc představit nedokážu, ale v klubu tě stejně vždy přizvučí PAčkem, takže by to tereticky šlo

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod Příroda » 22.06.2009 8:59

no myslím si to také, právě jsem si říkal, že když by to bylo málo, tak mi to zvukař pošle zpátky trochu do monitoru a uslyším se v poho, takže to asi zkusím. jo mimochodem nevíš, kde by tohle combo mohli mít skladem, abych si na něj mohl zahrát ??? na kytarách ho mají pouze na obědnání . . . Jinak toho HOTa mám na prodej, tak kdyby jsi o někom věděl . . . :) jinak díky a zatím . . .
Příroda

Příspěvekod Dark Axel » 22.06.2009 12:37

absolutně nevím, kde by to lejno mohli mít skladem. já měl štěstí, ež jsem u nás v ostravě u brauna narazil na jeden kus rovnou na krámě, druhý den jsme ho odváželi s rodičema :-D

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod Nero » 22.06.2009 20:10

Tak si ho na kytarách objednej - objednávka je nezávazná a zboží nemusíš brát, pokud ti nesedne.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Dark Axel » 22.06.2009 21:41

jo a ještě - mám zkušenost (už i osobní), že ten drive kanál se chová naprosto jinak s HB i se singly :-) podle mně si se singly mnohem lépe rozumí. co máš za kytaru?

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod Příroda » 24.06.2009 12:36

super, zkusím ho tedy objednat. :-) Já mám stratocastera, s humbuckrem u kobylky a zbytek singly .
Příroda

Příspěvekod dookieTwo » 17.01.2010 23:07

Ahoj, nevím, zda je toto téma ještě aktuální, ale kombo Laney VC15 vlastním.

Čistý zvuk je výborný, ale pro zkreslený zvuk raději používám krabičku BOSS ds-1. Zkreslený kanál je dobrý pro crunch.

Už jsis vybral nebo koupil?
dookieTwo

Příspěvekod Příroda » 18.01.2010 10:03

Díky za info, ještě se tě zeptám co hlasitost, stačí tech 15W třeba do klubu na koncert??? Já sem si na něj byl zahrát v kytarách a docela mě to oslovilo, tady především velikostí a váhou versus zvuk a peníze. ale nemohl jsem tom pořádně votavit, tak to je více méně poslední věc u které si nejsem, tak jistý . . . díky za odpověď. :)
Příroda

Příspěvekod dookieTwo » 18.01.2010 10:23

Musím se přiznat, že jsem ho ještě úplně nevyzkoušel hrát naplno. Používám ho spíš na doma a to zjišťuji, že by klidně stačila nějaká 5W verze.

Na jakou hudbu to potřebuješ? Pro jazz a blues si myslím, že by to šlo. Zvukař si tě vždy může vytáhnout. Na něco ostřejšího bych použil nějaký externí box, ale nezkoušel jsem to.

Zkoušel jsis zkreslený kanál?
dookieTwo

Příspěvekod Příroda » 18.01.2010 16:52

já hraju takový český bigbeat... zkoušel jsem zkreslený kanál a přišel mi docela fajn, na sóla super, ale na tvrdší beglaidy mi přišel trošku horší, možná ten externí 12" box by byl fajn. . . :D
Příroda

Příspěvekod Fisa z Istwanu » 18.01.2010 19:51

No, moje zkušenost a muj názor:

Měl jsem VC 30 - čistej je hezkej, takovej křišťálovej, ale zkreslenej je teměř nepoužitelný, použitelnej jen lehce vinatge, s lehkým gainem...Celkové na mě pusobilo jak kdyby bylo permanentně pod dekou,takovej tupej, plochej, mrtvej, nevýraznej, nedokázal jsem s tím nic udělat. Zvuk šel jen jedním směrem, jakmile jsem udělal jen malej krok do strany, tak se o 100 % se změnila charakteristika. Musel jsem ho mít na zemi, na židly či ve větší výšce mi trhalo uši. Koupil jsem si po té VC 30 a tam byl zvuk milionkrát lepší, ale stejně: Laney už nee. Teď mám hlavu Marshall JCM 900 SL-X a zatím se v něm hledám, ale s tím posraným Laneyem se to nedá srovnat. Do Laneye už bych nikdy v životě nešel.....Jinak výkonostně: je to fakt řvoun.

Samozřejmě, že každému vyhovuje jiný zvuk a každý má na to jiný pohled... :D
Fisa z Istwanu

Příspěvekod Dark Axel » 19.01.2010 15:32

obecně ty VCčka jsou naprosto ideální základ pro krabičkáře :-) pokud ti nestačí zkreslení, tak před to hodíš krabku a věř mi, že ten čistý kanál skvěle pracuje vpodstatě s čímkoliv :-) měl jsem na tom už asi 5 krabiček co ho mám - Rocktron zombie, Tech21 GT-2, Damage control Solid metal a Visual Sound jekkyl and hyde se Sovtek Big muffem, které tam mám teĎ

vpodstatě s každou krabko uto hrálo moc dobře, i ten levný Rocktron to vyzvedlo do úplně jiných výšin, než tranzistorový zesík. teĎ tam mám toho jekylla a muffa a ať už zkreslení používám či kombinuju jakkoliv, vždycky to zní hodně solidně :wink: ja kříkám - s různýma krabkama si to rozumí skvěle (ať už zkreslení, nebo modulace a delaye)

akorát u té 15ky bych se právě bál malého repra... s externím boxem už by to ale mělo uhrát opravdu hodně :-) tu 30W verzi jsem nemusel nikdy točit přes půlku, ani když jsme hráli metalovější koncert bez PA

Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod Jazzman » 21.01.2010 22:44

Měl jsem v kapele VC 30 i LC 30 a na cvičení LC 15, možná jako jeden z prvních u nás. U mě LC jednoznačně vede. VC má takový bučící a ostrý tón, pro jazz málo zajímavý, pro rock málo dravý. Zkreslení nedostatečné, pololubovku to hrálo nepříjemně a moc rád jsem ji dával pryč. Kamarádova VC 30 se dvěma 10" repro mi přišla trochu lepší a zvukově plnější. Prodat LC 30 byla chyba. Zvuk barevnější, sytější zkreslení, tón z čistého kanálu, se zapojeným kompresorem byl úžasný. Osobně bych se 10" repro nebál, pokud nehraješ na 7str. V celkovém zvuku kapely stejně basové spektrum z kytary není slyšet a středy z toho lezou pěkné.
Hledám možnost hrát jazz v Praze a Berouně. Od swingu po cubano jazz. Nabízím kytaru, conga-bongo-timbales.
Nově předělané stránky - http://janbisek.webnode.cz/
Jazzman

Příspěvekod Nudlák » 27.04.2011 11:22

Chtel bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak do tohodle komba pustit muziku pres mp3 nebo discmana. U druhýho komba co jsem to zkoušel to jde normálně přes efektovou smičku, ale tady, jak se ta smyčka zapíná a vypíná tou páčkou, mi hraje prostě jen kytara nebo jen hudba.
Nudlák

Příspěvekod Bummer » 27.04.2011 11:43

To je docela samozřejmé. :) Smyčka je tam hádám sériová - tj. v zásadě ti ze sendu leze předzesílený signál a přes efekty (nebo jen kabel) ve smyčce se vrací do returnu, odkud to jde dál přes reverb do koncového zesilovače. Pokud (nějak) zapneš smyčku, jde veškerý signál přes ní a ty jsi zodpovědný za to, abys dopravil předzesílený kytarový signál ze sendu zpět do zesilovače prostřednicvím returnu, přičemž je jen na tobě, jak ho mezitím upravíš. Pokud tam místo toho pošleš signál z mp3 přehrávače, pak kytara samozřejmě nemůže být slyšet.

Řešením je pro tebe nějaká krabička, která bude umět smíchat signál z předzesilovače se signálem z přehrávače a poslat ho zpět kabelem do returnu.
Naposledy upravil Bummer dne 28.04.2011 7:34, celkově upraveno 1
Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) DIMAVERY PB-320 Digitech Hardwire CR-7 Digitech Hardwire DL-8 Blackstar HT-Club 40 fake Shure SM58 M-Audio Fast Track

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 23

Další

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy