Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Marshall JVM205H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Re: Marshall JVM205H

Příspěvekod dalabo » 22.07.2011 13:00

kvasna píše:Ja jen nemůžu pochopit firmu Marshall .... oni prodávají apec za 30k jak se již psalo s dobrým vybavením a nejsou schopni na tom seštelovat zvuk aby to hrálo o třídu líp jako to dělají stovky podomních opravářů a kutilů ? Nevim kdo jim sedí ve vedení ale asi to bude nějaký psychicky chorý člověk kterému nebylo zhúry dáno jinak to nemužu :idea: :roll:

Stovky podomních opravářů a kutilů lepčích než Marshallův tým :-D ty mi ukaž. Co sem slyšel takto "seštolované zvuky" naposled vylepčený Engl tak to bylo skorem vždy horší než původně.

Jesli to je špatné tak by se JVM neprodávalo. Každý má jinou kytaru ruce různé bedny a co největší rozdíl - vkus. Tomu se líbí tomu ne. Někdo s toho dostane dobrý zvuk někdo má ruky z olše ke všemu hluchého zvukaře.
dalabo

Příspěvekod Cybermuff » 22.07.2011 13:39

dalabo píše:...Jesli to je špatné tak by se JVM neprodávalo. Každý má jinou kytaru ruce různé bedny a co největší rozdíl - vkus. Tomu se líbí tomu ne. Někdo s toho dostane dobrý zvuk někdo má ruky z olše ke všemu hluchého zvukaře.

No ono to až takhle s JVM není. Jde o to, že Santiago jako šéfkonstruktér to udělal technicky dobře, ale pokusil se udělat novou zvukovou barvu. Jenže spíš by to hrálo líp lidem, kteří to právě ještě v ruce moc nemají. Ti úpraváři po světě s tím obvykle dělají to, že vracejí zesilovači reakci na práci rukou + frekvenčně ho ladí do zvukových představ zkušenějších kytaristů, řada z nich ho zvukově ladí k nejlepším crunch režimům JCM800 + k tomu přidávají pytel možností JVM a nových barev. Na tom není nic špatného, akorát český úpravář si řekne obvykle míň než americký, kde tyhle úpravy stojí tak 270-290 USD.
Samozřejmě mohou být lidi, kteří to definitivně sprasí (určitě jsou), ale je spousta lidí, kteří tomu zesiku sakra pomůžou.
Co se vlastního vybavení týče, tak je to v podstatě nejlíp vybavený zesik, co si pamatuju, v ceně do 100 litrů (dobře fungující MIDI, 12 módů taky v rámci pamětí, dig.hall s nastavením pro 4 kanály. 2 smyčky, jedna programovatelná do presetů, chytrý footswitch s režimem presetů nebo přepínání kanálů/modů atd. + je signálová cesta 100% lampová, ne třeba jako řady zesiků MB (aj.). Pro řadu lidí, kteří do toho uměj sáhnout, je to jednodušší cesta, než si koupit standardní 3 kanál a snažit se ho nějak ovládat přes externí midi, Určitě se i Horkému lépe vymýšlí zvukové doladění JVM než programování mikročipu aby nějaký dobře znějící zesik alespoň vzdáleně napodobil něco podobného, co obsluhou umí JVM410. Než jsem se rozhodl koupit v Německu první JVM410, tak jsem týden přemítal nad schématy, jak ho budu ladit a jak se dostanu k cíli. Nelituju :-)
Obrázek
Cybermuff
Odborník

Příspěvekod dalabo » 22.07.2011 14:05

S těmi upravami sem myslel třeba ten Slash co se prodával s jihu Moravy ten byl strašnej a neprodejnej nebo Laney předělaný jako Rivera :-D

JVM410 má větčí možnosti to je pravda za cenu slušnou. Zeptám se tě když vedle sebe postavím to tvoje a proti tomu Triaxis kdo bude mít ty možnosti zvuku lepčí ?
dalabo

Příspěvekod Cybermuff » 22.07.2011 14:38

dalabo píše:JVM410 má větčí možnosti to je pravda za cenu slušnou. Zeptám se tě když vedle sebe postavím to tvoje a proti tomu Triaxis kdo bude mít ty možnosti zvuku lepčí ?

JVM, protože Triaxis je jen preamp ;-) připočítej ještě cenu koncáku a digitálního hallu a MIDI kontroléru.
Čekal jsem podobný píchnutí, ale JVM je hlava, pokud se začneme bavit o rackových systémech, tak samozřejmě se v tom utopíme. Můj rack s Englem umí díky procesoru i 5 hlasý harmonizér... no a už jsme v bludném kruhu. Takže raději berme hlavy :-)
Jinak cena Triaxisu je na kytarách 57 litrů + nějaký konec, to je třeba Marshall 2x50 za 31500 + nějaký hall do racku třeba za 8 + MIDI kontrolér za bůra od Uliho... No slušná porce.
Obrázek
Cybermuff
Odborník

Příspěvekod Skiner » 23.07.2011 9:50

Jako bývalej majitel JVMka 205H se tu taky ozvu. Hrál jsem přes něj rok do 1960ky bedny. Svoje jsem si s ním užil, nezklamal mě, ale poslal jsem ho do světa. Pořád jsem si nebyl schopnej vybrat, kterej z těch zvuků mě nejvíc baví...
Jinak lidi z kapely mi říkali, že se jim ten aparát líbil až těch pár tejdnů, co jsem ho pouštěl do mé současné 2x12 od Orange, s tou 1960kou to prý nebylo ono...
Fender Classic Player Jazzmaster, Washburn WI66PRO FTS, Furch G22-SR cut
Cry Baby 535Q » Fulltone Fat-Boost 3 » MXR GT-OD » EHX Small Clone » EHX Nano Small Stone » TCE Nova Repeater » Line6 Verbzilla
Orange Rocker 30 & PPC 212 OB *
Skiner

Příspěvekod mmjuz » 23.07.2011 10:30

grock píše:Jasně,já to myslel spíš obecně-jak firmy uvažují.Některé Fendery hrají fajn,ano.Já měl kdysi Marshall 800 (kombo 4210) a kombo Carvin 100X,je fakt,že byl velký rozdíl v řemeslném zpracování (elekriku nehodnotím,to netroufnu),prostě americké kombo bylo o několik tříd výš ve zpracování a mělo krásný čistý kanál,zkreslení 100w nešlo použít :wink: ,Marshall neměl dobrý zkreslený a čistý neměl vůbec.Tak od té doby už skoro 20 let mi nesmí do chalupy Marshall a lampáč 100w si eště mooooc rozmyslím(ten čistej byl nádhernej :D ).

Hm, velmi vystižné. Myslím si to samé. Pokud by měl být typický Marshallovský zvuk brán něco jako mezník kvality, není se čemu divit, že kdejaký domácí výrobce dosahuje výrazně lepších výsledků. Ovšem jedna věc se Jimovi nedá upřít. Zřejmě to je nejlepší obchodník minimálně novodobých dějin naší planety. Géniové jako třeba Henry Ford také dokázali zaplnit planetu svým zbožím, ale to se vždy vyznačovalo nadprůměrnou kvalitou a rozumnou cenou. Marshall byl jediný, kdo zaplavil světový trh drekem a daří se mu to už několik desetiletí. Jeho obchodní strategie jsou geniální.
mmjuz
Odborník

Předchozí

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy