Ahoj,
uvažuju o koupi týhle hlavy.. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Někdo tvrdí, že to není žádný zázrak, ale mohlo by to snad být lepší, než můj Peavey Valveking..
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Nero píše:Má to hafo možností, ale nějak tak nic mi nesedí, ty hi-gain módy jsou podle mě dost zoufalé a na čistém není nic zas tak zajímavého. Celkově je zvukově dost rozplzlý, neurčitý, nezpívá to.
Nero píše:Věřím tomu, že po tuningu to hraje dobře, ale já bych si nekoupil aparát, na kterém by mě od začátku něco zvukově vadilo (a že tady toho bylo požehnaně). Umím si představit, že koupím apec, kde udělám (nechám si udělat, abych nekecal) technické úpravy typu dodělání efektové smyčky, ale abych dopředu počítal s tím, že je nutno přerejpat preamp kvůli slušnému zvuku, to bych se poohlédnul jinde.
rain píše:Nero píše:Věřím tomu, že po tuningu to hraje dobře, ale já bych si nekoupil aparát, na kterém by mě od začátku něco zvukově vadilo (a že tady toho bylo požehnaně). Umím si představit, že koupím apec, kde udělám (nechám si udělat, abych nekecal) technické úpravy typu dodělání efektové smyčky, ale abych dopředu počítal s tím, že je nutno přerejpat preamp kvůli slušnému zvuku, to bych se poohlédnul jinde.
No vidiš, každý máme jiné chutě. Já zase přesně tohle vyhledávám - relativně hodně muziky za relativně málo peněz. Momentálně mám předělaný preamp ve Valvekingovi a chystám se na koncák...
mmjuz píše:Jenže třeba u Fenderů najdeš i relativně levné aparáty, které hrají skvěle, jsou spolehlivé a nemusí se v nich nikdo šťorat. Kdežto u Marshallu je mnohem vyšší poruchovost i u drahých aparátů. Nemluvě o mizerném zvuku.
Zatloukat nižší frekvence výměnou vazebních kondíků v předzesu dovede každý trochu znalý trouba.To není žádné kouzlo. Oprava řádově v jednotkách korun, díky níž z předzesu dál nepůjdou prakticky žádné basy, páč koncový stupeň je tak mizerný, že je neumí zpracovat a proto se zvuk rozpadá a hltí. Takhle to najednou hraje čitelněji, ovšem s absolutní absencí basů. Pravda, na metal nejsou hlubší frekvence potřeba a možná už to mohli ošteřit přímo ve výrobě. Jenže samolibost pánu z firmy Marshall nemá mezí a zřejmě měli větší ambice, než to nakonec dopadlo.
Když si budu vybírat jakýkoliv produkt na trhu, tak od něj budu očekávat něco jiného, než návštěvu kutila, který to snad nějak vylepší. To je jako jít do hospody na pivo, vzít si sebou šišky chmele a pivo si sám dodělávat. To by mě také nebavilo. Je zvláštní, co lidé pro ten nápis Marshall na jakémkoli xindlu jsou schopni udělat.
Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník