Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Marshall MA 50 Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Marshall MA 50 Head

Příspěvekod MrrDoNN » 20.08.2011 21:36

Ahoj,
přemýšlím o hlavě MARSHALL MA 50 H. Nemáte s ní zkušenosti? (vím, že podobné téma tady je, ale mám pár otázek)

(nepište prosím že je to sra*ka atd :D :) ) Nevíte proč je tak levná oproti třeba JCM 800? Hrajeme hardrock, styl guns n roses, ale tahle hlava se mi zamlouvá jak cenou tak tím že má dva kanály a booster(ten je na sóla? není to asi moc o hlasitosti, nevím). A má stejné lampy jako JCM 800 (50W) Bohužel jsem ji ještě neslyšel na živo, plánuju si někdy udělat výlet do kytar, nebo Music city a zkusit jí, jestli tam bude.. Co na ní říkáte?
MrrDoNN

Re: Marshall MA 50 Head

Příspěvekod Predator » 20.08.2011 21:54

Radšej by som bral na tvojom mieste dačo iné. Táto hlava proste dobre nehrá. Má divný zvuk ... skreslenie je dosť chlpaté, ale také skôr "roztrhané", menej kultivované a zachrchlané. V kapele má tendenciu príliš basovať a nepresadzuje sa dobre. Basy to má na rozdiel od osemstovky vyslovene blatové a ani stiahnutie basov, ani hrubšie struny s tým nič neurobia. Keď pridáš viac stredov, iba to viac blatí, pridaním výšok a presence docieliš iba viac chrchlania a škriabania v tóne. Hlasitosť je síce dobrá, ale s ostatnými nástrojmi sa buď zlieva, alebo hučí nad všetko, ale i tak v tom podivnom skreslení ani nepoznáš v kapele, aké kilo hráš. S JCM-800, ktorá sa vie pekne prerezať kapelou a pritom znieť čitateľne a príjemne, bez uškriabaného podtónu, sa to nedá ani porovnať. Ak chceš niečo ako JCM-800, viac sa priblížiš tomu zvuku aparátom Peavey Windsor. Ak trváš na Marshalle a prachy nie sú problém, to skôr kúp Vintage Modern, tieto stroje majú - samozrejme pri dobrom nastavení - zvuk hodne blízky JCM-800, a na rozdiel od MA rady aj dobre hrajú v celkovom zvuku kapely.
Kapela nebyla z nejpočetnějších. Ale oba muzikanti ... harmonikář a dirigent ... dělali co mohli... :D
Predator

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy