od mazzi » 7.09.2010 13:32
Formula Pre, Studio Preamp - oboje jsem měl, Triaxis mám v racku teď. Jak je všeobecně známo, Studio je inspirováno preampovou částí z řady Mark, někdo tvrdí že je to preamp z legendární Mk IIC+ (na netu kolují úpravy, jak přidáním pár odporů a kondenzátorů ze Studia Mk IIC+ vytvořit), jiný zase Mk III. Triaxis má tyhle a navíc další Marky v sobě, nastavit na Triaxisu zvuk jaký umí Studio není problém, obráceně už to moc nejde. Nevýhodou Studia jsou společné korekce a pseudo dvoukanál (do jednokanálu se přidá zkreslovací kaskáda z jedné dvojité triody ECC 83). Formula Pre má opravdovou dvoukanálovou koncepci, samostatné korekce, na zkreslených kanálech jsou samostatné Gainy a Master. Charakterem zvuku je Formula Pre odlišná od Studia (zvuku řady Mark), ale umí i slušný nářez. Jen je potřeba vytočit Gain třetího kanálu skoro naplno, narozdíl od Studia, které není třeba tolik točit (Volume někde kolem 4-5, Lead Gain kolem 5). Osobně mi Formula moc nepřirostla k srdci, do Studia bych šel klidně znovu. A než bych kupoval Formula Pre, přišetřil bych na Triaxis = ultimátní řešení.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty