Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Použití LIne6 Spider III jen jako zesilovače

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Použití LIne6 Spider III jen jako zesilovače

Příspěvekod spittingfeather » 23.06.2011 18:01

Ahoj,
koupil jsem si efekt VOX Tonelab LE. Do poslední doby jsem používal kombo Line6 Spider III 75. Než si opatřím jiný kombo bez modulátoru, nevíte někdo jak tohohle Line6 použít jen jako zesilovač? Jak deaktivovat presety nebo modulaci?
spittingfeather

Re: Použití LIne6 Spider III jen jako zesilovače

Příspěvekod Bummer » 23.06.2011 18:26

V této souvislosti bych se také zajímal o to, zda je interní reproduktor vůbec (pokud ho chceš využívat) kytarový, protože pokud ne, bude součástí těch simulací i nějaká simulace kytarové bedny.

Jinak - prakticky nic o tom kombu nevím. Jen mě to tak napadlo. Třeba Rolandy CUBE kytarová repra nepoužívají.
Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) DIMAVERY PB-320 Digitech Hardwire CR-7 Digitech Hardwire DL-8 Blackstar HT-Club 40 fake Shure SM58 M-Audio Fast Track

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 23

Příspěvekod spittingfeather » 23.06.2011 21:45

..no ať hledám, kde hledám.., nemůžu na to nikde narazit..
Jedinej způsob, co mě napadá, je dát na kombu čistej zvuk.. a hrát tak.., ale je to bídnej zvuk.. :-/
spittingfeather

Příspěvekod bubucci » 24.06.2011 2:33

spittingfeather píše:..no ať hledám, kde hledám.., nemůžu na to nikde narazit..
Jedinej způsob, co mě napadá, je dát na kombu čistej zvuk.. a hrát tak.., ale je to bídnej zvuk.. :-/

No s tím spiderem si moc nezaradíš, protože nemá efektovou smyčku :!:
Repra tam jsou klasické kytarové, protože při připojení klasického boxu je zvuk naprosto normální. I do komb Spider Valve dávají V30, takže tam není žádná simulace reproboxu jako u Rolanda Cube. Tam by mě zajímalo, jak se řeší připojení externího boxu, jestli se simulace vypne a signál jde do ext. out bez ní ,logicky asi jo.
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod Cybermuff » 24.06.2011 12:09

spittingfeather píše:Ahoj,
koupil jsem si efekt VOX Tonelab LE. Do poslední doby jsem používal kombo Line6 Spider III 75. Než si opatřím jiný kombo bez modulátoru, nevíte někdo jak tohohle Line6 použít jen jako zesilovač? Jak deaktivovat presety nebo modulaci?

No to mi přijde trochu jako zbytečnost - standardní repro ve Spideru je bída, zesilovač je prostě standardní tranzistor. Nic světobornýho... Pokud chceš ale mít zaručeně čistý vstup a jen konec+repro, zkus to narvat do vstupu pro CD/mp3...
Obrázek
Cybermuff
Odborník

Příspěvekod spittingfeather » 24.06.2011 19:31

Cybermuff píše:
spittingfeather píše:Ahoj,

No to mi přijde trochu jako zbytečnost - standardní repro ve Spideru je bída, zesilovač je prostě standardní tranzistor. Nic světobornýho... Pokud chceš ale mít zaručeně čistý vstup a jen konec+repro, zkus to narvat do vstupu pro CD/mp3...

vím.., chci to tak používat jen dočasně.., než si pořídím jiný kombo.. díky za radu ;)
spittingfeather

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy