od Alternátor » 3.02.2012 22:20
Tak nechci se předem radovat, aby to nedopadlo, jako prozatím vždycky, ale možná už jsem konečně zjistil, kde byl zakopanej pes. Na netu jsem si pročítal nějaký články o lampách a v jednom bylo přímo uvedeno, že lampa používaná jako fázový invertor (PI) je nejzatěžovanější (asi mysleli preampovou) lampou v kombu vůbec, že často odcházejí jako první a popis možných problémů taky odpovídal (což ale původně odpovídaly i starý koncovky)... Tak jsem znova koukal na lampy a jaký bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že na dvou preampovkách je nápis TAD selected, na jedné TAD high grade, ovšem na jedné, shodou okolností PI, nebylo vůbec nic, nějakej no name na kterej se ani neobtěžovali cokoliv napsat. Tak jsem no name PI prohodil s jednou selected a problém je prozatím pryč. Zatím jsem jenom neměl možnost zkoušet delší dobu s vyšší hlasitostí, ale ještě jsem nemusel laborovat se standby a zvuk byl pořád ok, tak jsem zvědav.
Gibson Explorer Faded Worn Cherry -> D'Addario EXL 116 -> Planet Waves Custom -> Blackstar HT1 / Laney LC30-112
Fokus Les Paul Custom -> D'Addario EXL 110
španěla Lucida -> D'Addario EZ900, dreadnought Hohner -> D'Addario EZ890
trsátka Dunlop Ultex