od Alternátor » 5.01.2012 23:15
Teď asi položím trochu netradiční dotaz. Je možný, aby se u lampovýho komba v průběhu hraní měnil zvuk? Nejsem si totiž schopnej nějak utřídit, jestli je to jen můj pocit, nebo fakt. Jedná se o kombo Laney LC 30 a uvedu klasickej příklad. Zapnu na kombu power a nechám žhavit tak 30 minut. Pak přijdu, do vstupu high píchnu Gibson Explorer, zapnu standby a hraju. Zvuk je po určitou dobu v pohodě, ale pak, zničeho nic, jako mávnutím proutku strašně znekonkrétní a zabasuje se. Hraní si s ekvalizérem má mizivej dopad. Většinou, jakmile vypnu standby a po chvíli ho nahodím, zvuk se vrátí na původní kvalitní úroveň a znova už se to nezahuhlá. Zvuk jsem zkoušel nahrát a jak ta "mizerná" kvalita, tak ta dobrá zněly z nahrávky úplně stejně. Je pravda, že hraju v poměrně malý místnosti a to na o může mít velkej vliv. Stačí si přejít kousek stranou a zvuk je úplně jinej, nicméně, většinou stojím přímo před kombem, který je položený na stole. Zdůrazním, že se mi to stává jen u zkreslenýho kanálu, čistej je na tom pořád stejně. Strašně mě s**e, že nejsem schopnej to nějak zachytit nahrávkou a tím pádem si ani nejsem jistej, jestli to vážně není jen můj pocit. Stalo se někdy někomu z vás něco podobnýho? Já mám osobně pocit, že zvuk se na tý dobrý úrovni ustálí až po nějaký době hraní, čili doba žhavení s vypnutým standby na to nemá vliv, ale je to pouze teorie. Nenapadá mě, jak to líp popsat.
Gibson Explorer Faded Worn Cherry -> D'Addario EXL 116 -> Planet Waves Custom -> Blackstar HT1 / Laney LC30-112
Fokus Les Paul Custom -> D'Addario EXL 110
španěla Lucida -> D'Addario EZ900, dreadnought Hohner -> D'Addario EZ890
trsátka Dunlop Ultex