od weggett » 29.04.2011 15:11
Zdar, hraju PODxt Live a zkoušel jsem následující ... Dobře si stál celolampový 100W samodomo (4xEL34) konec + 2x12 celestion 100W (nevim typ)...ale chtělo to hodně vybudit a pak mi to jeden opilec porazil na zem a už to nechtělo hrát jako dřív... pak jsem zkoušel různé tranzistory včetně zmiňovaného jednokanálu CRATE a na to rozhodně zapomeň... byla to bída-sice lehké zesíky se silnýma korekcema a výkonem, ale totálně bez dynamiky a zanikalo to v ostatních nástrojích..byl jsem dost zoufalej a v bazaru narazil na hlavu ENGL THUNDER (2x6L6) - dostal jsem se na kvalitu toho starého lampového konce, dokud jsem k tomu nepořídil originál bednu s 1x12 (V30). Když je bedna na zemi, má to tlak, příjemný zvuk, který vyniká i při poloviční hlasitosti a je radost si zahrát. Co se týká využití LINE6 PODu - mám ho do normálního vstupu (combo front), gain na 1/2 až 3/4, korekcema vždy doladim rozdíly zvuku na podiích a čistou, crunch i higain + nějaké to dokreslovadlo jedu z PODu... když mám náladu, zapnu bypass a zapařim přímo na engla, ale chybí tomu pak hall nebo něco. Lepší by byl ENGL SCREAMER - ten má pružinový hall. Asi dám něco do smyčky, protože simulace jsou dobré, ale lampa je lampa a zvlášť crunch přímo přes ENGLa je bomba. Obecně platí: celolampové kombo nebo lampovou hlavu a originál box...Jinak brácha má celolampového VOXe - je to 2x10 a hutný zvuk co z toho leze mě posadil na zadek, ale s PODem moc zvonivé a korekce komba jsou hodně citlivé, takže stačí málo a nedá se to poslouchat. Rozhodně teď ulítávám na sestavě ENGL THUNDER HEAD,box 1x12, PODxtLIVE, VARIAX 700 (kvůli španěle) nebo GIBSON LP (pro tu pařbu se samotným ENGLem) . Sorry za ten román.
LINE6 PockedPOD,POD XT Live, VARIAX 700 a GIBSON LP, ENGL thunder