Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Výběr malého Lampového komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Výběr malého Lampového komba

Příspěvekod Dzona » 20.05.2011 17:54

Čau, potřeboval bych poradit s výběrem malého lampového komba. Jak na domácí cvičení, tak na menší zkoušky. S tím, že by bylo docela i přenášený... Nepotřebuju nějakej super výkon, bubeník stejně moc nechodí :evil:
Vybírám mezi těmatohttp://kytary.cz/vht-special-6/HN113466/
http://kytary.cz/bugera-v5/HN107130/
Asi mi doporučíte Bugeru, ale to VHT mi docela vrtá hlavou, protože má 10'' repro, je o 2 tisice levnější a je to prostě VHT. :twisted: :twisted:
Jak říkám, potřebuju ho hlavně na cvičení.
Díky za rady
Dzona

Re: Výběr malé Lampy

Příspěvekod citizen.one » 20.05.2011 18:04

heled to mas asi fuk, zajdi si to nekam zkusit a uvidis, takhle se neda jednoznacne rict dohromady nic... osobne bych se priklanel k necemu aspon trochu silnejsimu, napr 10-20W, ale to uz bude o dost drazsi, takhle kdyz prijde bubenik, tak to uz musis hnat opravdu co to pujde...
Gibson LP Supreme|PRS McCarty Soapbar|Fender Telecaster Custom MIJ|Fender Stratocaster MIJ|Gibson SG Standard '74|Gibson ES335 '69|Luxor G.60|M/B Cal.50+|M/B212HB|Orange OR80R|Sears Silvertone Twin Twelve|Martamp nr.1|a porad jeste hodne veci na prodej :)
citizen.one

Re: Výběr malého Lampového komba

Příspěvekod Dzona » 20.05.2011 18:15

Jasný, jenže to VHT si tady v našich končinách asi moc nevyzkouším, nevím jestli má někdo s tímhle kombem zkušenosti? A jak říkám měl bych to hlavně doma na cvičení, občas bych ho vzal pod pažu a šel bych zahrát, to větší by asi nebylo tak přenosný :D A ve zkušebně bych to mohl napojit klidně na nějakej reprák... Ale ta 10'' u toho VHT mi připadá fakt lepší :)
Dzona

Příspěvekod lunchie » 20.05.2011 18:28

nevim, co hrajes za styl ... ale co treba tohle:
http://kytary.cz/vht-special-6-ultra/HN114949/

urcite bych ho doporucil pred bugerou ... s trochou snahy z toho dostanes i neco na hard rock/lehkej metal a nebudes na to potrebovat zadny dokopavadlo.
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod citizen.one » 20.05.2011 18:37

Dzona píše:Jasný, jenže to VHT si tady v našich končinách asi moc nevyzkouším, nevím jestli má někdo s tímhle kombem zkušenosti? A jak říkám měl bych to hlavně doma na cvičení, občas bych ho vzal pod pažu a šel bych zahrát, to větší by asi nebylo tak přenosný :D A ve zkušebně bych to mohl napojit klidně na nějakej reprák... Ale ta 10'' u toho VHT mi připadá fakt lepší :)

aha, no tak ta 10'' je urcite vyhodou, minimalne kdybys ji chtel nekdy menit, tak se bude dobre schanet nejaka opravdu hrajici alternativa. Z fotky se mi pomerne zazdava i vnitrni zpracovani, jak to ma bugera, nevim, ale tady je to pripada mi to celkem jednoduchy a to je povazuju za plus.

jinak hrat jsem to neslysel, z VHT je puvodni produkci, ktera byla dost dobra...ale tohle uz je asi neco jinyho...
Gibson LP Supreme|PRS McCarty Soapbar|Fender Telecaster Custom MIJ|Fender Stratocaster MIJ|Gibson SG Standard '74|Gibson ES335 '69|Luxor G.60|M/B Cal.50+|M/B212HB|Orange OR80R|Sears Silvertone Twin Twelve|Martamp nr.1|a porad jeste hodne veci na prodej :)
citizen.one

Příspěvekod Flajtr » 20.05.2011 18:43

Special 6 mám a je kvalitní a hraje fakt moc dobře. Nebál bych se toho, já mám sice hlavu a s kombem zkušenost nemám, ale i tak :) Jinak je to handmade in china a opravdu pěkně udělané.
Flajtr

Příspěvekod jastud » 20.05.2011 19:01

Ještě zkus zapřemýšlet nad tímhle. Nezdá se, ale je to bourák :-) Bez nakopávadla solidní hard rock, s krabičkou skoro cokoliv.
http://kytary.cz/blackheart-bh5-112/HN098372/
Při tanci nemožu byť žádné prostoje
A hrát se musí aji na levné nástroje
jastud

Věk: 31

Příspěvekod grock » 20.05.2011 19:05

Záleží jakou máš kytaru a jaký zvuk potřebuješ.Na čistý bude potřeba větší výkon než na zkreslený a ne každá kytara (HB nebo S) si rozumí s každým aparátkem.Bez toho těžko radit..
Gibson LP,Fender tele a strat,Roland ready strat,amp Fender,Vox,Hughes-Kettner a PA(QSC,A+H,Crest,Yamaha,Shure,Audix,AKG,Thomas..)Key Roland,Hohner,efx EH,Boss,Dunlop,TC Helicon,Roland GR20synt
grock

Věk: 51

Příspěvekod Flajtr » 20.05.2011 19:05

Blackheart je taky supr, ale právě proto jsem si koupil VHT, protože jsem nechtěl Blackhearta :D kvůli lampám a zvuku, kterej mi zas tak nesedí. Jinak to VHT je taky takovej ďáblík, včera když nikdo nebyl doma jsem mu dal co proto, nakopl krabičkou a na 6W to byl hukot :)
Flajtr

Příspěvekod lunchie » 20.05.2011 19:10

zalezi na stylu co Dzona hraje. Pokud je to blues, lehkej rock, tak ten blackheart nebo bugera, z tech nic jinyho clovek nedostane (edit: bez krabky). Pokud neco tvrdsiho, tak urcte ten vht, kterej ma opravdu navrch pred tema dvema + na doma to ma i atuneator (stejne jako ta bugera). Co se tyce kvality provedeni, bugera i blackheart jsou na PCB, vht je na pajecich okach - co vidim jako velkou vyhodu. Za me jednoznacne vht special ultra (uz i diky tomu, ze ma v konci 6v6 :) )

Edit2: jeste jedna vec, vht ma efektovou smycku, co je hooodne velke plus
Ibanez RG2550E, Jackson DK2M Pro, Ibanez RG350SP1, Schecter Gryphon Limited, bomber Übersheiße WIP, fisherman amp, little bit of xtc amp, markus amp, angl snowball amp, burning diamond plate amp, peavey ultra 112
lunchie

Příspěvekod jastud » 20.05.2011 20:25

lunchie píše:zalezi na stylu co Dzona hraje. Pokud je to blues, lehkej rock, tak ten blackheart nebo bugera, z tech nic jinyho clovek nedostane (edit: bez krabky). Pokud neco tvrdsiho, tak urcte ten vht, kterej ma opravdu navrch pred tema dvema + na doma to ma i atuneator (stejne jako ta bugera). Co se tyce kvality provedeni, bugera i blackheart jsou na PCB, vht je na pajecich okach - co vidim jako velkou vyhodu. Za me jednoznacne vht special ultra (uz i diky tomu, ze ma v konci 6v6 :) )

Edit2: jeste jedna vec, vht ma efektovou smycku, co je hooodne velke plus

Můžeš m, prosím, vysvětlit velkou výhodu konstrukce do očka pro někoho kdo chce hrát a ne se v aparátu hrabat a překopávat ho?

Se zbytkem samozřejmě souhlasím. Je to hlavně o tom co chce Dzona hrát.
Při tanci nemožu byť žádné prostoje
A hrát se musí aji na levné nástroje
jastud

Věk: 31

Příspěvekod lunchie » 20.05.2011 21:03

pro nekoho to ma vyhodu (treba pro me, ale jako rozhodujici faktor to neni, hlavni je jak to hraje), nekomu je to jedno ...
lunchie

Příspěvekod Dzona » 20.05.2011 21:39

Tak pro upřesnění, co se stylu týče hraju něco kolem alternativy (rock, Metal), občas i něco ostřejšího. Proto sem taky myslel na to VHTčko. Na dokopnutí mám metalzona. Podle mě docela ideál :twisted: Nejlevnější a nejlepší:D A k těm větším lampičkám, jak už sem řekl potřebuju něco co bych mohl jakštakš přenášet, těch 17kg by se mi trochu proneslo :D Takže díky moc za rady.
Dzona

Příspěvekod Lachim » 21.05.2011 9:16

Aš si koupíš lampičku, tak metalzom pujde z domu. Uvidíš :lol:
- MusicMan Axis bay Pořízka, Seagull Artist Mosaic Quantum II, YAMAHA Pacifica 402s
- VOX V847 TB, BBE Opto Stomp, GERHAT TubeDriver+, Carl Martin Rock Drive, Andy's Drive 666, TB lišta, Digitech RP 250
- HOT Rocker 30 & VHT Special 6
Lachim

Příspěvekod bubucci » 21.05.2011 10:27

Já mám Laney LC15 a spokojenost. Z čeho jsem nejvíc nadšený, je repro Celestion Vintage G10, zní jako uhlazenější V30 a hraje ta i při malé hlasitosti. Co se týká nějakého dokreslování, tak je to u 15w komba utopie a kreslím čistě krabičkou DS-2.
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod grock » 21.05.2011 11:07

bubucci píše:Já mám Laney LC15 a spokojenost. Z čeho jsem nejvíc nadšený, je repro Celestion Vintage G10, zní jako uhlazenější V30 a hraje ta i při malé hlasitosti. Co se týká nějakého dokreslování, tak je to u 15w komba utopie a kreslím čistě krabičkou DS-2.

1.uhlazenější než V30 je cokoliv,neznám řezavější než V30(ale uznávám,že někdy to může být přínos)
2.dokreslování u 15w komba je utopie?To je snad utopie u 100watového,ne?U 15tky je to naopak nádhera,protože se dá využít koncový stupeň...
3.LC15 jsem také měl,ale je to hodně středový zvuk,asi díky malým rozměrům a 10" repr. ,jeho plus je snadné přenášení a cena :?
Gibson LP,Fender tele a strat,Roland ready strat,amp Fender,Vox,Hughes-Kettner a PA(QSC,A+H,Crest,Yamaha,Shure,Audix,AKG,Thomas..)Key Roland,Hohner,efx EH,Boss,Dunlop,TC Helicon,Roland GR20synt
grock

Věk: 51

Příspěvekod wikxzen » 21.05.2011 12:01

Možná bubucci narážel na dokopávání lampového komba tím Metalzonem. Já bych tento efekt třeba k tomu vůbec nepoužíval. Mám raději tradičnější efekty k dokreslení, dokopnutí přebuzeného 15W zesilovače: boost/overdrive/fuzz :)
GP | BS | JS390 | OC-SW | PB1 | PDF-1 | RMC3 | OCT | V&J | 2-T | MF-102 | MF-103 | MF-104Z | MF-108M | J-12T
wikxzen
Globální moderátor

Příspěvekod Dzona » 21.05.2011 12:05

Když mluvíte už o tom dokreslování a vyhazování metalzona... Myslíte, že ten metalzone se s tím VHT nebude mít rád? Sice pěkně šumí, ale když se chce, tak se z něj dá vyndat docela slušněj zvuk. A samo o sobě to VHT asi nebude znít jako SOAD (mimochodem Daron Malakian ho taky používá).
Dzona

Příspěvekod bubucci » 21.05.2011 12:07

Jsem měl nějak zafixované, že je to kombo na doma, sorry. Zkušebnu uhraje taktak a jde vidět, že už na konci trošku nestačí, ale kreslí to pěkně samo o sobě. Ten metalzone bych ale vyměnil za něco kultivovanějšího 8)
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Příspěvekod Dzona » 21.05.2011 12:30

bubucci píše:Jsem měl nějak zafixované, že je to kombo na doma, sorry. Zkušebnu uhraje taktak a jde vidět, že už na konci trošku nestačí, ale kreslí to pěkně samo o sobě. Ten metalzone bych ale vyměnil za něco kultivovanějšího 8)

A můžeš mi říct za co například? :) Jak říkám potřebuju něco co mi dá docela dost basů, i trochu gainu, abych z toho vyndal takovej modernější RockMetalovej zvuk. Něco jak třeba SOAD i Helmet a podobně. Asi si ho první koupím a uvidím. :) Ale hrál jsem na malýho Voxe a prostě tohle s tama nevytáhnu, ikdyž jinak byl zvuk nádhernej :twisted: .
Dzona

Další

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy