Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Výběr mikrokomba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...

Výběr mikrokomba

Příspěvekod killer000sp » 4.02.2011 1:53

Četl jsem tu spoustu všelijakých rad apod., takže tu snad nic podobného neni. Sám vlastním poměrně dobré kombo od Ibaneze, ale často cestuju, takže bych si rád pořídil něco menšího do 1200,-. Původně se mi líbil Marshall MS-2, ale dost lidí ho tu shodilo, takže teda nevím, zda-li se jedná o dobrou věcičku či ne. Takže jsem se začal dívat dál a zaujal mě Fender MD20 Mini Deluxe, který má v podstatě to samé, ale co jsem se díval na videa, tak má zdá se o něco lepší zvuk. Co se mi líbilo dál je Vox AC1 RhythmVox, který už je jistě velmi dobrý, ale zase je dražší než já chci. Samozřejmě jsem se díval i na sluchátkové zesilovače, ale to není to co chci.

Zkoušeli jste některý z těchto tří aparátků? Který by jste mi doporučily? A nenavrhujte zde prosím MicroCube apod., protože ty jsou už mimo cenovou hranici. Zajímaly by mě vaše názory na tato minikomba.

Děkuju za všechny odpovědi.
killer000sp

Re: Výběr mikrokomba

Příspěvekod woro90-1 » 4.02.2011 2:40

Pokud je MicroCube drahý, asi už jen domabastl - menší než MicroCube nemá totiž moc smysl. Chytni si nějakého elektrobastliče, řekni mu, že chceš pětiwattový koncák z integráče a před něj chceš předřadit se společným napájením nějaký zkreslovací efekt. Vřele doporučuji JFETové věci simulující aparáty, dost jich najdeš na runoffgroove.com. Pak někde schrastíš nějaký fullrange reprák nejlépe ze starého lampového rádia, vyrobíš k tomu bedýnku a budeš mít parádní jednokanál.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod killer000sp » 4.02.2011 16:15

Domobastl nechci. Nejenom proto, že se mi nechce všude možně shánět součástky, že tomu nerozumim, ale taky proto, že si rovnou aparátek koupit je pro mě rychlejší. Jinak díky za radu, ani jsem nevěděl že se něco takovýho dá vyrobit, elektronice tohoto typu vůbec nerozumím :).

Asi se přemůžu a půjdu do Vox AC1 RhythmVox. Má vícero nastavení, takže bude výstupní zvuk ovlivnitelný. Má to cenu? Zkoušel ho někdo? Líbí se mi relativně přijatelná cena. Oproti tomu je MicroCube předražený, nadruhou stranu má v sobě všelijaké efekty, ale Vox by měl taky nějaký ukrývat. Nicméně mě o efekty nejde. Chci mít něco lehoučkýho na cesty a Vox se mi zdá srovnatelný s MicroCube... ?
killer000sp

Příspěvekod koko » 4.02.2011 17:29

Dalsi moznost je sluchatkovej zesilovac od Voxe http://kytary.cz/vox-amplug-cr-classic-rock/HN097425/ ten koupis na bazaru okolo 700,- nebo je levnej na Ebay a k tomu bedynku: http://kytary.cz/vox-amplug-cr-classic-rock/HN097425/ za 590,-
Je to mrnavy a musi se to tlumit jinak vecer rusis sousedy.
BaCH PL-03MJBS, Washburn RX22F, Roland Cube 40xl , 15x a Micro Cube 2W, Ensoniq KS-32
koko

Příspěvekod CZEchito » 4.02.2011 18:45

A co Orange CR3?
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
CZEchito

Příspěvekod pupack » 4.02.2011 19:01

a co Fender Mini Twin už jenom ten design, a stojí tisíc korun :)

http://www.music-city.cz/fender-023-481 ... 11570.html
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack

Věk: 32

Příspěvekod woro90-1 » 4.02.2011 19:09

killer000sp píše:Domobastl nechci. Nejenom proto, že se mi nechce všude možně shánět součástky, že tomu nerozumim, ale taky proto, že si rovnou aparátek koupit je pro mě rychlejší. Jinak díky za radu, ani jsem nevěděl že se něco takovýho dá vyrobit, elektronice tohoto typu vůbec nerozumím :)
Já jsem si takovou věc postavil, koncák jsem měl za večer a preamp za dva (když nepočítám první pokusy, kdy se mi nechtělo dělat plošňák a patlal jsem to na veroboardu). Součástky jsem si objednal naráz, pak jsem to jen skočil vyzvednout a vrhnul jsem se na pájení. A hraju na to doteď, teď tomu budu dodělávat tremolo. Ale každému co jeho jest.

Orange tranďáky neumí, možná bych z těch levných zkusil Danelectro Honeytone nebo Hodad, to jsou stylové škatulky, ale záleží na tom, jaký zvuk se ti líbí.

Mini Twina jsem neslyšel, ale nechovám k němu velkou důvěru, volil bych za tu cenu spíš něco levněji vypadajícího, tady bych se bál, že je to zaměřené jen na vzhled.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod killer000sp » 4.02.2011 20:16

Už jsem se rozhodnul. Půjdu do Vox AC1 RhythmVox. Ohodnoťte sami, specifikace jsou zde:
Kód: Vybrat vše
• kytarové mini kombo
• výkon: 1W
• reproduktor: 3“
• ovládání: Gain, Tone, Master
• 66 patternů s nastavitelným tempem
• Aux-In
• sluchátkový výstup
• napájení: adaptér (součástí) / 6x AA baterie
• rozměry: 170 x 67 x 128 mm
• váha: 508 g

Má vše co potřebuju, navíc jsou super ty patterny. Pěkné video je zde:
http://www.youtube.com/watch?v=BuS5ohDnBNg

Zkouknul jsem všechny co jste mi doporučily a děkuju za ně. Pokud máte něco ohledně tohoto Voxu tak sem s tím, zajímá mě každý názor. Ještě jednou díky.
killer000sp

Příspěvekod Lachim » 6.02.2011 21:27

Nějakou free VST simulaci a slušnější bedýnky k PC. Hotovo a bakula možností
- MusicMan Axis bay Pořízka, Seagull Artist Mosaic Quantum II, YAMAHA Pacifica 402s
- VOX V847 TB, BBE Opto Stomp, GERHAT TubeDriver+, Carl Martin Rock Drive, Andy's Drive 666, TB lišta, Digitech RP 250
- HOT Rocker 30 & VHT Special 6
Lachim

Příspěvekod jastud » 6.02.2011 21:42

S tím Voxem osobní zkušenost nemám, ale na základě toho videa co jsi posílal bych do toho nešel ani náhodou. Microcube, který nechceš, hraje podstatně líp a za 2500 není předražený ani náhodou.
Při tanci nemožu byť žádné prostoje
A hrát se musí aji na levné nástroje
jastud

Věk: 31

Příspěvekod killer000sp » 8.02.2011 19:50

jastud píše:S tím Voxem osobní zkušenost nemám, ale na základě toho videa co jsi posílal bych do toho nešel ani náhodou. Microcube, který nechceš, hraje podstatně líp a za 2500 není předražený ani náhodou.

Z čeho tak usuzuješ? Videorecenzí je víc, ale na základě videa se asi nedá moc hodnotit. Koukal jsem se i po nějakých recenzích a tady hodnotí jak uživatelé, tak samotný recenzent velmi dobře:
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/vox/ac1_mini_combo/index.html

Moc toho o něm nikdo nepíše, ale mě se líbí a přihazovat na MicroCube je pro mě bohužel v tuto dobu nereálné.
killer000sp

Příspěvekod bazmekgrat » 9.02.2011 1:20

ja mam fender minitwin ale silverface ediciu :lol: a podla mna na to ake je to velke a ide to na baterku to hra uplne fantasticky, samozrejme na nejake skreslene zvuky to nieje uplne to najlepsie, ale na cvicenie sa to pouzit da . cisty zvuk je vynikajuci s dobrou gitarou je radost do toho hrat

na chatu alebo cestovanie uplne vynikajuce ak clovek nechce riesit nejaky pocket pod so sluchatkami
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
bazmekgrat

Věk: 24

Příspěvekod jastud » 9.02.2011 8:04

killer000sp píše:
jastud píše:S tím Voxem osobní zkušenost nemám, ale na základě toho videa co jsi posílal bych do toho nešel ani náhodou. Microcube, který nechceš, hraje podstatně líp a za 2500 není předražený ani náhodou.

Z čeho tak usuzuješ? Videorecenzí je víc, ale na základě videa se asi nedá moc hodnotit. Koukal jsem se i po nějakých recenzích a tady hodnotí jak uživatelé, tak samotný recenzent velmi dobře:

No těch videií jsem si prohlídl víc a na všech to zní otřesně. Být to za pětikilo tak možná, ale za 1700 jsou to vyhozený peníze. Co třeba chvilku počkat až se objeví na bazaru za nějakou pěknou cenu Microcube nebo Vox DA-5? Tyhle kombíčka jsou úplně někde jinde a pořídíš je za zhruba stejnou cenu jako tenhle chrčák.

Jinak kdybys chtěl tak ti za nějaký dvě stovky můžu poslat Rubyho kterýho jsem před pár lety postavil, akorát by sis k tomu musel sehnat reprák (ideálně 4 Ohm) a 9V/200mA zdroj, funguje to i na baterku.
Při tanci nemožu byť žádné prostoje
A hrát se musí aji na levné nástroje
jastud

Věk: 31

Příspěvekod killer000sp » 10.02.2011 17:03

Ne, ale díky za nabídku, to jsem nečekal :wink:. Jinak se budu ještě poohlížet a snad si najdu něco co mi bude vyhovovat. Díky za všechny rady.
killer000sp

Příspěvekod FPC » 8.05.2011 20:18

Nevíte jestli u nás nebo na slovensku ještě někde mají ten Vox DA-5 ? Kámoš ho shání a prý už se nevyrábí
FPC

Věk: 23

Příspěvekod filo01 » 8.05.2011 21:04

Nevyrábí, maximálně ještě možná bude někde ve skladu. Shodou okolností jsem se o něj před pár týdny taky zajímal, zkus se poptat v Lídlu, P Musik a Harfě, možná budeš mít štěstí.
Jolana Syrinx, Ibanez S420, Roland MicroCube 8" & Cube Street, Boss Micro BR-80, Widara A/B true bypass box
filo01

Zpět na Komba, zesilovače, reproboxy